Schaatspeloton.nl - Nieuws - Sponsor PGM Bakker keert bij Stehmann-Viking terug in marathonfamilie

Sponsor PGM Bakker keert bij Stehmann-Viking terug in marathonfamilie

geplaatst zaterdag 17 augustus 2019 om 22:05:28 op Schaatspeloton.nl

PGM Bakker zal komend seizoen op de borst prijken bij de topdivisieploeg PGM Bakker-Stehmann-Viking.

PGM Bakker zal komend seizoen op de borst prijken bij de topdivisieploeg PGM Bakker-Stehmann-Viking.

Komende winter keert PGM Bakker weer terug als sponsor in het marathonschaatsen. Tussen 2002 en 2008 was het bouwbedrijf uit de Haarlemmermeer zeven seizoenen lang hoofdsponsor van een marathonploeg en nu zal het die rol vervullen bij topdivisieploeg Stehmann-Viking dat voor het eerst met zes rijders aan de start zal staan. "PGM Bakker, Paul Bakker en zijn vrouw Geeske, zullen ons het komende seizoen(en) sponsoren." bevestigt ploegleider Mario Donker het nieuws. "Ik ben via Joost Juffermans in contact gekomen met Paul en onder het genot van een bakkie koffie waren we er snel uit."

Jesse Vriend, Robert van Dalen en Sjors van der Meer blijven ook komende winter bij de ploeg van Donker die Danny Stam zag verkassen naar de marathonploeg van Jillert Anema. Marc Middelkoop, Timo Verkaaik en Christiaan Hoekstra treden net als trainer Kurt Wubben toe aan de ploeg. "Paul Bakker, eigenaar van PGM Bakker, is geen onbekende in het marathonschaatsen. Hij miste het marathonwereldje en is blij dat hij weer als sponsor terugkeert in deze grote familie zoals hij dit noemt." vertelt Donker. "We zijn natuurlijk heel blij met dit verhaal, het was natuurlijk zeer welkom nu we met zes rijders aan de start staan dit komende seizoen."

Samenwerking met beloftenploegen
"Komend seizoen hopen we meer balans in de ploeg te krijgen en proberen mee te strijden voor de top 10-posities en misschien een uitschieter middels een podiumplek." blikt Mario Donker vooruit naar een seizoen waarin hij ondersteuning krijgt van verzorger Pieter Millenaar en ploegmanager Ino Stehmann.

Voor de toekomst kijkt Donker ook naar samenwerking met ploegen in de beloftendivisie. "We gaan het komend seizoen meer samenwerken met Ormer ICT van Henk Angenent, Henk belde mij hierover met dit voorstel en dat vond ik wel een hele eer." Ook de nieuwe trainer van PGM Bakker-Stehmann-Viking, Kurt Wubben, komt binnen met connecties naar het niveau onder de topdivisie. "Groenehartsport.nl komt ook meer in beeld door Kurt en de Haagse inbreng, alles is prima voor een gezonde doorstroming op gang te brengen en te houden omdat we eigenlijk nog steeds een opleidingsploeg zijn."

Bekijk ook:

Danny Stam naar Team Anema, Marc Middelkoop vervanger bij Stehmann/Viking (22 mei 2019)
Timo Verkaaik maakt Stehmann/Viking compleet (21 maart 2019)
Stehmann/Viking bouwt uit naar zes man en trekt Christiaan Hoekstra aan (27 januari 2019)