Schaatspeloton.nl - Nieuws - KNSB zoekt uit of zij Zuid-Koreaanse schorsing Seung-hoon Lee overnemen

KNSB zoekt uit of zij Zuid-Koreaanse schorsing Seung-hoon Lee overnemen

geplaatst woensdag 10 juli 2019 om 18:08:02 op Schaatspeloton.nl

Seung-hoon Lee voert het peloton aan op de Weissensee.

Seung-hoon Lee voert het peloton aan op de Weissensee. (bron: Schaatspeloton.nl)

Seung-hoon Lee is door de Zuid-Koreaanse schaatsbond voor een jaar geschorst. De schaatser van AB Vakwerk zou toen hij nog lid was van de Zuid-Koreaanse nationale ploeg twee jongeren teamgenoten hebben mishandeld. Of de KNSB de schorsing van Lee overneemt is nog niet duidelijk. "Wij weten nog niet wat dit betekent" laat woordvoerder Carl Mureau van de schaatsbond weten. "Een dopingstraf geldt automatisch ook hier, maar daarvan is in dit geval geen sprake. Kortom, wij zoeken het uit." Tegenover de NOS laat AB Vakwerk-teammanager Teun Breedijk weten zich voor te kunnen stellen "dat onze sponsor niet met het gedrag van Lee geassocieerd wil worden."

De vergrijpen die de Zuid-Koreaanse schaatsbond bewezen acht vonden in 2011, 2013 en 2016 plaats in een hotel, een restaurant en bij internationale races. Lee kan nog in beroep gaan bij het Zuid-Koreaans olympisch comité. Breedijk geeft aan dat de schaatser van deze mogelijkheid tot beroep ook gebruik zal maken.

Tegenover de NOS geeft Breedijk aan de gevolgen voor Lee, die ook komende winter voor AB Vakwerk zou gaan uitkomen nog niet te kunnen overzien. "Na het begin van het seizoen zou hij terug naar Zuid-Korea afreizen in verband met de olympische kwalificaties aldaar. Hoe dat nu gaat lopen is voor ons nog onduidelijk." aldus de teammanager. "Ik neem wel aan dat de KNSB een officiële schorsing van Lee zal overnemen, en zou me kunnen voorstellen dat onze sponsor niet met het gedrag van Lee geassocieerd wil worden." laat Breedijk de NOS weten.