Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ryosuke Tsuchiya en Irene Schouten winnen finale wereldbeker massastart

Ryosuke Tsuchiya en Irene Schouten winnen finale wereldbeker massastart

geplaatst zondag 10 maart 2019 om 23:43:24 op Schaatspeloton.nl

In Salt Lake City hebben Ryosuke Tsuchiya (Japan) en Irene Schouten (Royal A-ware) de finalewedstrijd van de ISU World Cup massastart gewonnen. Tsuchiya koos samen met de Wit-Rus Vitaly Mikhailov vanaf de start de aanval en dubbelde uiteindelijk zelfs het peloton. In de ontstane chaos, de gedubbelde rijders hadden de koers moeten verlaten en deden dat niet, was Tsuchiya het alertst en finishte in het peloton als eerste. Simon Schouten (Royal A-ware) sprong nog weg uit het peloton en werd derde.

In de onduidelijkheid na de wedstrijd is de ISU er nog niet in geslaagd een definitieve uitslag te publiceren. Wie dan ook het eindklassement van de ISU World Cup heeft gewonnen kan op het moment van plaatsing nog niet gemeld worden.

Bij de vrouwen profiteerde Irene Schouten van het werk van landgenote Melissa Wijfje (Palet Vastgoedonderhoud). Zij hield het gat met de ontsnapte Wit-Russische Marina Zueva klein genoeg om in de laatste ronden door het sprintende peloton bijgehaald te kunnen worden. Schouten won de sprint voor Bo-Reum Kim en Ivanie Blondin. Kim pakte met haar tweede plaats de eindoverwinning in de wereldbeker. Schouten klom hier op naar plaats twee, terwijl Francesca Lollobrigida (Lasaulec) die voor de start nog aan de top van de tussenstand stond door een vierde plaats naar plaats drie in de eindstand terug viel.