Schaatspeloton.nl - Nieuws - Nedflex strikt Juniorenkampioene Tessa Snoek en Pien van den Bos voor volgend seizoen

Nedflex strikt Juniorenkampioene Tessa Snoek en Pien van den Bos voor volgend seizoen

geplaatst dinsdag 5 maart 2019 om 21:39:21 op Schaatspeloton.nl

Tessa Snoek kroonde zich dit seizoen tot Nederlands Kampioene bij de Junioren A.

Tessa Snoek kroonde zich dit seizoen tot Nederlands Kampioene bij de Junioren A. (bron: Schaatspeloton.nl)

Volgend seizoen zullen Pien van den Bos en Juniorenkampioene Tessa Snoek uit gaan komen voor Nedflex. Het tweetal vervangt bij de ploeg Tjilde Bennis, die verkast naar Mastermind, en Eline Verhagen, die een stap terug doet en komend seizoen als regiorijdster bij de ploeg betrokken zal zijn. Beide schaatssters komen over van Port of Amsterdam/SKITS. Snoek was voor die ploeg in de topdivisie actief, Van den Bos streed op regiotopniveau. Naast de twee nieuwkomers zullen ook Inge Mostert en Loesanne van der Geest, die de ploeg trouw blijven, komend seizoen uitkomen voor Nedflex.

Tessa Snoek kroonde zich dit seizoen tot Nederlands Kampioene bij de Junioren A. In dat kampioenschap klopte zij de gedoodverfde favoriete Anna van den Bos door de aanval te kiezen. Pien van den Bos eindigde in datzelfde kampioenschap als tiende. Tessa Snoek kwam dit seizoen voor het eerst uit op het hoogste niveau en reed op de Weissensee naar een twaalfde plaats in de tweede KPN Grand Prixwedstrijd. Pien van den Bos was actief in het 6-Banentoernooi, tijdens de regiotopcompetitie en kwam incidenteel als invalrijdster uit in het landelijke peloton waar zij al in de punten reed.

Bij Nedflex zal Johan Bakker na drie jaar ploegleiderschap gaan stoppen. Bakker is komend seizoen weer zelf actief als schaatser bij de beloften. Dit seizoen was hij als doorstroomrijder goed voor een tweede plaats tijdens de beloftenmarathon in Enschede. Michelle de Bruijn, oud-schaatsster van de ploeg en dit seizoen als ploegenvertegenwoordiger actief, zal volgend seizoen ploegleidster zijn. Wel worden er op dit moment nog gesprekken voor een aanvullende ploegleider voor de ploeg.