Schaatspeloton.nl - Nieuws - Van den Eeckhout en Grandia stellen eindzege 6-Banentoernooi veilig

Van den Eeckhout en Grandia stellen eindzege 6-Banentoernooi veilig

geplaatst zondag 24 februari 2019 om 21:34:04 op Schaatspeloton.nl

In Hoorn hebben Hans van den Eeckhout (C Divisie), Ilona Grandia (Dames, Leontienhuis) en Robert Gaasenbeek (Masters) zaterdagavond het eindklassement van het 6-Banentoernooi gewonnen. Voor Grandia, die met één punt voorsprong op concurrente Femke Mossinkoff aan de finale begon, was dit nog het spannendst. Zij verloor in de door een aanvallende Evelien Vijn gewonnen finalewedstrijd Mossinkoff echter nooit uit het oog en eindigde zelfs een plek voor de Akerslootse en stelde daarmee de eindzege veilig.

Evelien Vijn soleerde naar de overwinning voor Laura Qualm en Deborah Veerman (Beyond) die net als Annelies Oude Alink (Port of Amsterdam/SKITS) op plaats vier nog voor het peloton finishten. In de pelotonsprint klopte Ilona Grandia vervolgens Femke Mossinkoff en bracht zo haar eindvoorsprong op twee punten. Lynn Dekker, die in Hoorn dertiende werd, eindigde als derde in het eindklassement.

In de C Divisie had Hans van den Eeckhout ruim voldoende aan de zevende plaats voor de eindoverwinning. De dagoverwinning ging naar Igor Baars (Ormer ICT/New Care) die in de sprint van een viermans kopgroep Jesse Vollaard, Martijn de Boer en Stan van der Hulst klopte. Door zijn overwinning nam Baars de derde plek in het eindklassement, achter Van den Eeckhout en Ruben Stam die de finale als achtste finishte.

Bij de Masters was Robert Gaasenbeek met uitrijden eigenlijk al zeker van de eindoverwinning. De Westbroeker won de sprint van het peloton om de tweede plaats, achter de naar de overwinning solerende Kees Hooft, meer dan genoeg dus voor de algehele winst. Op het eindpodium kreeg Robert Gaasenbeek gezelschap van Robert Wierts en broer Arnold Gaasenbeek die twee en drie werden.

Bekijk ook:

Uitslag en Eindklassement Masters
Uitslag en Eindklassement C Divisie
Uitslag en Eindklassement Dames