Schaatspeloton.nl - Nieuws - Rozendaal en Bekkering winnen in Assen

Rozendaal en Bekkering winnen in Assen

geplaatst woensdag 21 december 2005 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

Miel Rozendaal (A Divisie, Time Out Sport/zwembadplein.nl), Daniëlle Bekkering (Dames, DSB) en André Klompmaker (B Divisie, Stouwdam) hebben in Assen de tiende wedstrijd in de Essent Cup gewonnen. Rozendaal klopte in de finale zijn twee medevluchters, Kurt Wubben (Jorritsma Bouw) en Martijn van Es (TNT) in de sprint.

Dames
Een klein peloton bleef over aan het eind van de wedstrijd bij de Dames. Een grote groep met daarin de achttien sterkste dames dubbelde het peloton. In de finale kozen Daniëlle Bekkering (DSB) en Maria Sterk de aanval. Het tweetal bleef weg tot bijna op de streep waar alleen Jolanda Langeland (Enkhuizer Almanak) zich tussen het tweetal plaatste. Daniëlle Bekkering won de wedstrijd. In de leiding van de verschillende klassementen verandert niks. In het Jongerenklassement loopt Mariska Huisman (Frisia) per wedstrijd in op klassementsleidster Lucy Witteman (Nefit HR Ketels), dit lijkt de spannendste strijd te worden in de zes nog resterende Cupwedstrijden.

A Divisie
Het was Kurt Wubben (Jorritsma Bouw) die de aanval koos in Assen. In groepjes met verschillende samenstelling probeerde hij het peloton bij de staart te grijpen. Uiteindelijk lukte hem dit samen met Martijn van Es (TNT Nederland B.V.) en Miel Rozendaal (Time Out Sport/zwembadplein.nl). Nadat Douwe de Vries (Indische Cake) de sprint van het peloton had gewonnen voor Alexis Contin (POMAZ/zwembadplein.nl) en Cedric Michaud (Nefit HR Ketels) kon het drietal aan de finale vijf ronden beginnen. Een sprint moest de strijd beslechten en het was uiteindelijk dan ook de sterkste sprinter van het stel, Miel Rozendaal, die de wedstrijd won. Kurt Wubben kwam als tweede over de streep en Martijn van Es mocht als derde, voor het eerst, op het podium plaatsnemen.
In het Algemeen klassement lijkt de strijd al ruim in het voordeel van Michaud beslecht. Met nog maar zes wedstrijden te gaan heeft de Fransman een voorsprong van 51,3 punten op Ingmar Berga (DSB).

B Divisie
Een groep van acht rijders slaagde er bij de B Divisie in om het peloton te dubbelen. Peter Nauta en Alain Gloor (beiden ECN Azzuri Raps), Bram Bruschke (BikeLife/Regio Bank), Stefan Teeuwen (Goesting Events), André Klompmaker (Stouwdam), Johan Boonstra (BAM Schaatsteam) bevonden zich in deze groep samen met de winnaar van The Greenery Three, Jaap Smit (Groenehartsport.nl). Jorrit Bergsma (ECN Azzuri Raps) maakte de machtsgreep van ECN Azzuri Raps naar de leiding van het Algemeen Klassement compleet door achter de kopgroep en voor het peloton als negende te finishen. Klassementsleider Emiel Blauw (Steenbergen Fietsen) haalde hierdoor maar de tiende plaats. In de kopgroep was André Klompmaker uiteindelijk de sterkste en pakte zo zijn eerste overwinning van het seizoen. Alain Gloor had aan de tweede plek genoeg om de klassementsleiding te pakken.

Vanwege de kerst- en nieuwjaarsdagen zal het peloton nu een winterstop houden. Zondag 8 januari 2006 gaan de Nederlandse rijders verder met hun Nederlandse Kampioenschappen op Kunstijs in Den Haag, zaterdag 21 januari 2006 gaat de Essent Cup pas weer verder met de wedstrijd in Amsterdam.