Schaatspeloton.nl - Nieuws - Irene Schouten na wereldtitel terug in het marathonschaatsen en naar Zweeds natuurijs

Irene Schouten na wereldtitel terug in het marathonschaatsen en naar Zweeds natuurijs

geplaatst woensdag 13 februari 2019 om 14:11:49 op Schaatspeloton.nl

Zaterdag keert Irene Schouten (Royal A-ware) terug in het marathonschaatsen. Dat meldt de kersverse wereldkampioene mass-start in haar column voor Fitnessclub Nederland. Schouten, die dit seizoen alle elf de marathons waar zij startte won, zal na haar sta

Zaterdag keert Irene Schouten (Royal A-ware) terug in het marathonschaatsen. Dat meldt de kersverse wereldkampioene mass-start in haar column voor Fitnessclub Nederland. Schouten, die dit seizoen alle elf de marathons waar zij startte won, zal na haar sta (bron: Schaatspeloton.nl)

Zaterdag keert Irene Schouten (Royal A-ware) terug in het marathonschaatsen. Dat meldt de kersverse wereldkampioene mass-start in haar column voor Fitnessclub Nederland. Schouten, die dit seizoen alle elf de marathons waar zij startte won, zal na haar start zaterdag in Dronten ook afreizen naar het Zweedse Luleå waar ze zal starten bij de KPN Grand Prix op het natuurijs van de Botnische Golf. Voor Schouten is het voor het eerst dat zij zal deelnemen aan marathons op buitenlands natuurijs. In het verleden was zij tijdens Nederlandse natuurijswinters wel actief op natuurijs.

In haar column geeft Irene Schouten aan niet echt getraind te hebben op natuurijs. “Maar dit is zeker goed om ervaring op te doen!” blikt de kampioene enthousiast vooruit. In de natuurijswinters van 2012 en 2013 was Schouten actief op Nederlands natuurijs. Zo werd zij tweede in 2012 in De honderd van Earnewâld op de dag dat broer Simon diezelfde natuurijsklassieker won. Ook won zij al eens de eerste marathon op de natuurijsovaal van Haaksbergen. Op buitenlands natuurijs stond Schouten echter nog nooit aan de start. De KPN Grand Prixwedstrijden in Luleå, die op zeeijs worden verreden, vinden van 21 tot en met 24 februari plaats in die havenstad in Zweeds Lapland.