Schaatspeloton.nl - Nieuws - Erik Valent doet stap terug bij Skate4AIR, Martijn de Groot stopt

Erik Valent doet stap terug bij Skate4AIR, Martijn de Groot stopt

geplaatst dinsdag 12 februari 2019 om 23:41:21 op Schaatspeloton.nl

Martijn de Groot stopt na dit seizoen.

Martijn de Groot stopt na dit seizoen. (bron: Schaatspeloton.nl)

Topdivisieschaatser Erik Valent doet aankomend seizoen een stapje terug. Zo meldt zijn ploeg Skate4AIR, wat verder beloftenrijder Martijn de Groot na het seizoen ziet stoppen. Valent geeft aan dat zijn maatschappelijke carrière en privéleven niet meer te kunnen combineren met de topsport. De Groot gaat zich richten op hardloopmarathons. Skate4AIR zal volgend seizoen wel kunnen rekenen op de diensten van topdivisierijders Robin Snoek, Tijs van der Steen, Axel Koopman, Simon Borsen en Stefan Wolffenbuttel, en beloften Roelof Koops, Jan Willem Broos en Twan Berlijn.

Erik Valent blijft als individuele rijder bij de beloften blijft hij wel betrokken bij zijn huidige ploeg. "Het is jammer dat zo’n ervaren rijder stopt, maar we respecteren uiteraard zijn keuze. Hij heeft een erg moeilijke start van het seizoen gekend, maar al vrij snel, en met name op de Weissensee, heeft hij zijn meerwaarde voor de ploeg weer bewezen." aldus Jelmer Looijesteijn, ploegleider van de Topdivisieploeg. "Hij is de laatste jaren altijd een vaste waarde in het team geweest en we zullen hem zeker missen."

Naast Erik Valent zal ook Martijn de Groot uit de ploeg verdwijnen. Hij zal zich vanaf nu gaan richten op andere marathons, maar dan als hardloper. "Martijn is het afgelopen seizoen vol overgave bij ons team aangesloten, daar Sjoerd Leemrijse vanwege blessureleed noodgedwongen moest stoppen met topsport." blikt Gijs Roos, ploegleider bij de beloften, terug. "We vinden het jammer dat hij ons na 1 jaar weer gaat verlaten, maar we begrijpen zijn keuze om vanaf nu als marathonloper successen te behalen."

Het team, dat nauw verbonden is met Stichting Skate4AIR, gaat op zoek naar versterking voor de top- en beloftendivisie. "We zijn op zoek naar een allround rijder die zowel op kunst- als natuurijs goed uit de voeten kan. Met name op de Weissensee heeft onze ploeg goed gepresteerd en dit is een lijn die we ook komend seizoen voort willen zetten" besluit Jelmer Looijesteijn. Voor de beloftencompetitie is de ploeg op zoek naar een talentvolle nieuwkomer die ambitie heeft door te groeien naar de Topdivisie.

Afgelopen seizoen versterkte Team Skate4AIR zich al met de Mechan groep en Roba als nieuwe sponsoren. Ook de begeleiding van het team is uitgebreid, met Pim Bonstra als ploeg vertegenwoordiger en Jelmer Looijesteijn als ploegleider. Beide zullen ook aankomend seizoen bij de ploeg betrokken blijven, evenals Gijs Roos als ploegtrainer en ploegleider bij de beloften.