Schaatspeloton.nl - Nieuws - Twijfels over Finse alternatieve Elfstedentocht

Twijfels over Finse alternatieve Elfstedentocht

geplaatst maandag 19 december 2005 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

Een nieuwe tegenslag dreigt voor de sectie marathon van de KNSB. Nadat onlangs al het beoogde natuurijscircuit moest worden afgeblazen, zijn er nu twijfels over de alternatieve Elfstedentocht in Finland.

Oorzaak is dat de NOS heeft aangegeven geen cameraploeg beschikbaar te hebben om half februari af te reizen naar Kuopio. De omroep heeft dan alle beschikbare manschappen in Turijn zitten, voor de Olympische Spelen. "Als de televisie afwezig is, scheelt dat veel exposure. Ploegen zouden kunnen overwegen om dan niet naar Finland te gaan", stelt Hans Brandt, voormalig sectievoorzitter, thans contactpersoon met de Finse organisatie.
Teun Breedijk erkent dat de dreiging reƫel is. "De grote ploegen blijven zonder televisie mogelijk weg, waardoor een sterk gedevalueerde wedstrijd overblijft", aldus de marathoncoƶrdinator van de KNSB. Dat zou de tweede tegenvaller in korte tijd zijn voor de sectie.

"De Finse organisatie zet hoe dan ook de wedstrijd neer", zegt Brandt. "Maar het zou voor de sport natuurlijk niet goed zijn als ook deze wedstrijd deels de mist in gaat. Wij doen er daarom alles aan de problemen op te lossen. Desnoods laten we een lokale televisiezender de beelden voor de NOS verzorgen."