Schaatspeloton.nl - Nieuws - The Greenery Six: Dagzege voor Heideman en Bekkering

The Greenery Six: Dagzege voor Heideman en Bekkering

geplaatst zaterdag 17 december 2005 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

Op de Vechtsebanen hebben Jan Maarten Heideman (A Divisie, Proteq) en Daniëlle Bekkering (Dames, DSB) tijdens de vijfde dag van The Greenery Six de etappe gewonnen. Beide waren in de massasprint de sterkste van het peloton. Het Spruitjespak blijft om de schouders van Cedric Michaud (Nefit) en Elma de Vries (DSB).

Dames
In tegenstelling tot de eerste twee etappes slaagde Elma de Vries (DSB) er niet in de massasprint van het Damespeloton te winnen. In het Spruitjespak kwam zij te vroeg op kop en werd voor de streep nog voorbij gestreefd door een drietal Dames. Daniëlle Bekkering (DSB) won en kwam tot op 0,1 punt van de leiding in het klassement.Ook Jolanda Langeland (2e, Enkhuizer Almanak) en Mariska Huisman (Frisia) bleven Elma de Vries nog voor.

A Divisie
De Nefit-ploeg zorgde ervoor dat niemand een serieuze kans op een ontsnapping kreeg. Het vakkundige controleren zorgde ervoor dat de wedstrijd onvermijdelijk in een massasprint eindigde. Daar was het na 125 ronden Jan Maarten Heideman (Proteq) die als eerste over de eindstreep kwam. Hij verwees Ingmar Berga (DSB) naar de tweede plek, Cedric Michaud (Nefit HR Ketels) nam genoegen met de derde plek.
Morgen kan Cedric Michaud met zijn ronde voorsprong beginnen aan de finalewedstrijd. Het moet raar lopen wil de Fransman de eindzege nog voorspelen.

Morgen vindt de finale plaats in Alkmaar. Om 13.30 uur starten de Dames aan hun laatste etappe gevolgd door om 15.00 uur het A-peloton. Vele B-rijders zullen fronsend naar het programma hebben gekeken. Om 17.15 uur starten zij voor hun finale over 100 ronden, dit is echter nadat de winnaars van de Dames en A Divisie met een arrenslee zijn rond gereden. Dit zal zeker geen positief effect hebben op de ijsvloer en gezien de recente herinneringen aan valpartijen in Haarlem en Groningen door uitgetrapt ijs zal het de B-rijders wel verontrusten. We zullen zondag zien of dit al dan niet terecht is.