Schaatspeloton.nl - Nieuws - Elfstedenvereniging met beroepskracht aan de slag

Elfstedenvereniging met beroepskracht aan de slag

geplaatst zaterdag 17 december 2005 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

De Elfstedenvereniging bestaat niet langer alleen uit vrijwilligers. De Friese schaatsorganisatie heeft voor het eerst in haar bijna honderdjarig bestaan een beroepskracht in dienst genomen. Dat werd vrijdag tijdens de ledenvergadering in Leeuwarden door voorzitter Henk Kroes bekendgemaakt. De medewerker krijgt een halve baan en gaat zich onder andere bezig houden met juridische zaken.

De vergadering stemde in met de contributieverhoging van 7,50 naar 10 euro per jaar. De Vereniging 'De Friesche Elf Steden' telt een kleine 30.000 leden. Door het extra geld kan het bestuur de nieuwe beroepskracht financieren. Daarnaast heeft de vereniging geld nodig voor de algemene reserves en voor de jubileumcommissie.

De Elfstedenvereniging bestaat in 2009 een eeuw.
Mocht de Elfstedentocht zich deze winter aandienen, dan is het allerminst zeker dat de start vanuit de 'kooi' in het FEC plaats gaat vinden. Kroes liet weten op zoek te zijn naar een andere startlocatie. Er moet eventueel worden uitgeweken omdat er in januari (12-21) een bouwbeurs en in februari (6-20) een botenbeurs op het programma staat.