Schaatspeloton.nl - Nieuws - The Greenery Six: Michaud en De Vries winnen in Den Haag

The Greenery Six: Michaud en De Vries winnen in Den Haag

geplaatst vrijdag 16 december 2005 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

Cedric Michaud koos in Den Haag voor de aanval als beste verdediging en zag dit beloond met de overwinning.

Cedric Michaud koos in Den Haag voor de aanval als beste verdediging en zag dit beloond met de overwinning. (bron: Schaatspeloton.nl)

Op de vierde dag van The Greenery Six hebben in Den Haag Cedric Michaud (A Divisie, Nefit) en Elma de Vries (Dames, DSB) de etappe gewonnen. Op de Haagse Uithof koos Michaud, samen met vijf andere, de aanval met als gevolg dat de positie van de Fransman in het klassement nu nog beter is dan dat die al was.

Dames
Het Damespeloton deed weinig serieuze pogingen om een ontsnapping te creëren. Een massasprint leek al vroeg in de wedstrijd onvermijdelijk. Na 60 ronden was het Elma de Vries (DSB) die met overmacht in deze massasprint won. Opnieuw was Daniëlle Bekkering (DSB) tweede, Maria Sterk was op de derde plek terug te vinden.
In het klassement heeft nog geen rijdster een uitloopronde achter haar naam staan. Het is ook maar de vraag of dit zal gebeuren gezien het wedstrijdbeeld van de eerste twee wedstrijden. In elk geval heeft Elma de Vries de beste papieren. Zij heeft 8,2 punten voorsprong op Daniëlle Bekkering en al 18,2 punten voorsprong op Jolanda Langeland (Enkhuizer Almanak). Dit kan allemaal anders worden als er een groep rijdsters een ronde voorsprong pakt, maar dan zal het Damespeloton wel eerst serieus moeten aanvallen.

A Divisie
Een zeer aantrekkelijke tweede helft van de vierde etappe bracht uiteindelijk Cedric Michaud (Nefit) nog vaster in zijn Spruitjespak. Na de tweede tussensprint, die gewonnen werd door Sandor Stuut (PGM Bakker) voor Groene Truidrager Lars Hoogenboom (Adformatie), trokken enkele rijders door. Het was uiteindelijk een zestal dat snel een halve ronde voorsprong nam. In deze groep bevonden zich: Peter Baars (Proteq), Martijn Bovenmars (PGM Bakker), Miel Rozendaal (Time Out Sport/zwembadplein.nl), Kurt Wubben (Jorritsma Bouw), Sandor Stuut (PGM Bakker) en in het spruitjespak Cedric Michaud (Nefit). Onder aanvoering van een sterk aanvallend rijdende Michaud zag de groep uiteindelijk het peloton in de rug. Op dat moment begon onder andere de DSB-formatie van de nummer twee in het klassement Ingmar Berga (DSB) aan de kop van het peloton tempo te rijden. Dit had als gevolg dat het peloton op een lang lint werd getrokken en even brak. Uiteindelijk sloot het zestal met nog 50 ronden op het bord aan bij het eerste deel van het peloton en keerde de rust terug.
Nadat Ingmar Berga de pelotonspurt had gewonnen voor Jan Maarten Heideman (Proteq) en Roel van Hest (DSB) kon de kopgroep aan de tien finaleronden beginnen. Sandor Stuut nam op zijn thuisbaan het initiatief en leek op het eerste gezicht de ruimte te krijgen. Een reactie van Peter Baars leidde er toe dat Cedric Michaud de eindsprint niet meer wou afwachten en de achtervolging koos. De kopgroep liet aan het publiek een man tegen man gevecht zien waarin Stuut uiteindelijk moegestreden het onderspit moest delven aan Michaud. Miel Rozendaal kwam achter Michaud op gepaste afstand als tweede binnen, Peter Baars werd derde.
In het klassement staat Cedric Michaud nu nog steviger aan de leiding met drie ronden voorsprong op het peloton. Miel Rozendaal voert op de tweede plek een groep aan met twee ronde voorsprong met daarin de aanvallers van vandaag: Peter Baars (3e), Sandor Stuut (4e), Martijn Bovenmars (5e) en Kurt Wubben (6e).

Zaterdag zal het peloton om 19.00 uur op de Utrechtse Vechtsebanen de strijd hervatten.