Schaatspeloton.nl - Nieuws - The Greenery Six: Winst voor Stroetinga en Elma de Vries

The Greenery Six: Winst voor Stroetinga en Elma de Vries

geplaatst donderdag 15 december 2005 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

In Heerenveen hebben Arjan Stroetinga (A Divisie, Jorritsma Bouw) en Elma de Vries (Dames, DSB) de wedstrijden op de derde dag van The Greenery Six gewonnen. Zowel de eerste etappe van Dames vierdaagse als de derde etappe in de zesdaagse van de A Divisie eindigde in een massasprint. Cedric Michaud (Nefit) ging na zijn val woensdag, gewoon van start en verdedigde zijn Spruitjespak.

Dames
Anders dan voorgaande jaren rijdt het Damespeloton dit seizoen een vier- in plaats van een driedaagse. In Heerenveen werd de eerste etappe uiteindelijk gewonnen door Elma de Vries (DSB). Daniƫlle Bekkering (DSB) moest in de massasprint genoegen nemen met de tweede plek, Jolanda Langeland (Enkhuizer Almanak) kwam als derde over de eindstreep. Elma de Vries pakt logischerwijs ook het eerste Spruitjespak bij de Dames.
De klassementen voor de Tussensprint- en Jongerenklassementen tellen dit seizoen tijdens The Greenery Six. Ook in het Tussensprintklassement nam De Vries de leiding al staats zij op gelijke hoogte met Daniƫlle Bekkering. Lucy Witteman (Nefit HR Ketels) houdt het Wit om haar schouders.

A Divisie
Waar Elma de Vries de wedstrijd bij de Dames wint, zag haar broer Bob de Vries (De Hypotheker) zich genoodzaakt de strijdt in de zesdaagse te staken. Hij was een van de slachtoffers van de valpartij in de finale van de tweede etappe ongelukkigerwijs veroorzaakt door Cedric Michaud (Nefit HR Ketels).
Tijdens de derde etappe in Heerenveen woog de ronde voorsprong van Michaud in het klassement duidelijk zwaar. Geen van de rijders kreeg de ruimte en zelfs een wederom aanvallend rijdende Kurt Wubben (Jorritsma Bouw) kon niet tegen een jagend peloton op. Het was uiteindelijk Wubben's ploeggenoot Arjan Stroetinga (Jorritsma Bouw) die in de massasprint dit peloton kon verslaan. Op korte afstand werd Jan Maarten Heideman (Proteq) tweede. De winnaar van gister, Ingmar Berga (DSB), was terug te vinden op de derde podium plek en verstevigde zo zijn tweede plek in het klassement. Cedric Michaud sprintte mee en eindigde als vijfde.
In het Ploegenklassement gaat het stuivertje-wisselen tussen de formaties van Proteq en Time Out Sport/zwembadplein.nl verder. Proteq voert nu dit klassement aan.

Morgen, vrijdag, zal het peloton om 19.00 uur op de Haagse Uithof de strijd hervatten.