Schaatspeloton.nl - Nieuws - Irene Schouten breekt eigen wereldrecord over 80 ronden

Irene Schouten breekt eigen wereldrecord over 80 ronden

geplaatst zondag 13 januari 2019 om 12:47:39 op Schaatspeloton.nl

Irene Schouten voert zelf het damespeloton aan op weg naar een nieuwe recordtijd over 80 ronden.

Irene Schouten voert zelf het damespeloton aan op weg naar een nieuwe recordtijd over 80 ronden. (bron: Schaatspeloton.nl)

Nog nooit heeft een vrouw sneller 80 ronden op het ijs volbracht dan Irene Schouten (Royal A-ware) gisteren in Heerenveen. De veelwinnares finishte de KPN Marathon Cup na 43 minuten en 25 seconden. Dat was 17 seconden sneller dan het vorige officieuze wereldrecord dat ook op naam van Schouten stond tijdens de marathon in Heerenveen van 4 november 2017. De heren topdivisierijders kwamen niet aan de recordtijd van Gary Hekman, Bart Swings (Bouw & Techniek) zette de derde tijd ooit neer. Leander van der Geest (Sportchalet Viehhofen) reed bij de Beloften de vijfde tijd, en zag zijn eigen record van 2015 in de boeken blijven.

Irene Schouten is nu de winnaar van de acht snelste 80 rondenmarathons die ooit verreden zijn. Hiervan waren de vijf snelste in Heerenveen. Wel moet nog aangemerkt worden dan de gemiddelde rondentijd van 32,6 seconden nog net iets langzamer is dan de records over 70 en 60 ronden waar het gemiddelde uit kwam op respectievelijke 32,3 (Irene Schouten in 2016) en 32,5 (Daniƫlle Bekkering in 2012). Ook werd de koers gisteren kort geneutraliseerd na een valpartij, waarna de klok en het rondenbord weer werden gestart. Ditzelfde gebeurde trouwens ook tijdens de vorige recordtijd.

Bekijk ook:

De 25 snelste 80 rondenmarathons ooit