Schaatspeloton.nl - Nieuws - The Greenery Six: Berga wint in Eindhoven

The Greenery Six: Berga wint in Eindhoven

geplaatst woensdag 14 december 2005 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

Ingmar Berga (A Divisie, DSB) en Melvin van Zanten (B Divisie, Groenehartsport.nl) hebben in Eindhoven de tweede etappe van The Greenery Six gewonnen. Omdat niemand een ronde voorsprong pakte bleef Cedric Michaud (Nefit) ondanks een val in de finale aan de leiding van het klassement.

B Divisie
In de B Divisie was het Melvin van Zanten (Groenehartsport.nl) die de tweede wedstrijd op zijn erelijst mag bijschrijven. De ploeggenoot van klassementsleider Jaap Smit (Groenehartsport.nl) verwees Alain Gloor (ECN Azzuri Raps) naar de tweede plek, Emiel Blauw (Steenbergen Fietsen) eindigde op de derde plek.
Jaap Smit liep met een vijfde plek enkele punten uit op zijn medevluchters van de eerste etappe. De Leidenaar kreeg zo het Spruitjespak steviger om zijn schouders. De B-rijders zullen pas zondag in Alkmaar hun Driedaagse af kunnen sluiten.

A Divisie
Na 100 ronden was Ingmar Berga (DSB) de sterkste in de massasprint. De 21-jarige leider in het Jongerenklassement klopte Douwe de Vries (2e, Indische Cake) en Miel Rozendaal (3e, Time Out Sport/zwembadplein.nl). De wedstrijd in de A Divisie werd getekend door vele valpartijen. Het zeker niet optimale ijs eiste enkele belangrijke slachtoffers. Het was klassementsleider Cedric Michaud (Nefit HR Ketels) die in de laatste bocht onderuit ging en in zijn val ongelukkig enkele collegae meenam. "Ik beslis morgen voor de wedstrijd in Heerenveen of ik mijn leidende positie ga verdedigen", aldus de Fransman die een pijnlijke enkel aan de valpartij overhield. Roel van Hest (scheenbeenblessure, Frisia), Bob de Vries (snijwond in scheenbeen, De Hypotheker) en Jan Maarten Heideman (knieblessure, Proteq) die ook bij de valpartij betrokken waren moesten zich onder doktersbehandeling stellen en zullen waarschijnlijk de zesdaagse moeten verlaten.
Henk Angenent (TNT) zal in elk geval donderdag niet aan de start verschijnen in de derde etappe. Angenent kwam in Eindhoven ten val en liep daarbij een snijwond aan zijn rechterpols op. Hij moest naar het ziekenhuis om de wond te laten hechten. Waarschijnlijk zal deze blessure de deelname van de Elfstedenwinnaar aan het Olympische Kwalificatietoernooi niet in de weg staan.

Morgen, donderdag, verplaatst het peloton zich naar het Noorden van het land waarin Heerenveen ook de Dames aan hun The Greenery Four mogen beginnen. Aanvangstijd 19.00 uur.