Schaatspeloton.nl - Nieuws - Oranje leiderspak terug bij Kamminga na winst in Breda

Oranje leiderspak terug bij Kamminga na winst in Breda

geplaatst zaterdag 22 december 2018 om 20:42:04 op Schaatspeloton.nl

Manon Kamminga (A6.nl groot in auto's) heeft in Breda de achtste wedstrijd in de KPN Marathon Cup gewonnen en zo het oranje leiderspak overgenomen van de afwezige Irene Schouten (Royal A-ware). Kamminga pakte haar tweede overwinning van het seizoen door in de massasprint af te rekenen met Bianca Bakker en Kelly Schouten (beiden ZiuZ). De Friezin begon met een kleine drietiende punt achterstand in de Brabantse stad en maakte die achterstand met haar overwinning ruimschoots goed.

De meest kansrijke ontsnapping van de avond was een kwartet dat zo’n 30 ronden voor het eind zich op een halve ronde voor het peloton bevond. Imke Vormeer (Palet Vastgoedonderhoud), Roza Blokker (Lasaulec), Janneke Ensing (Speelman-Haak) en Iris van der Stelt (mkbasics.nl) werkten goed samen en leken op weg naar de ronde voorsprong. Met het viertal waren vier sterke ploegen voorin vertegenwoordigd en daar leken zij van te kunnen profiteren. Vormeer kwam echter ten val en hierna kwam het peloton meter voor meter dichterbij. Een afzakkende Lisa van der Geest (mkbasics.nl) kon ploeggenote Van der Stelt niet meer helpen en de laatste aanvalsters werden teruggepakt. De overwinning zou in Breda beslist gaan worden in de massasprint.

Hierin toonde Manon Kamminga zich het snelste. In de eindgalop hield zij Bianca Bakker en Kelly Schouten achter haar. Met haar overwinning kwam Kamminga ook terug in het oranje. In het klassement staat Bianca Bakker nu op 12,2 punten achter Kamminga, Vormeer volgt daar weer twaalf punten achter. De afwezige Irene Schouten zakte terug naar plaats vijf in het klassement.

Bekijk ook:

Uitslag