Schaatspeloton.nl - Nieuws - The Greenery Six: Michaud slaat grote slag in eerste etappe

The Greenery Six: Michaud slaat grote slag in eerste etappe

geplaatst dinsdag 13 december 2005 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

De wedstrijden van de eerste etappe van The Greenery Six in Breda zijn gewonnen door Cedric Michaud (A Divisie, Nefit) en Jaap Smit (B Divisie, Groenehartsport.nl). Cedric Michaud kwam solo met een ronde voorsprong op een grote groep binnen. Aangezien ronden voorsprong deze zesdaagse voor punten gaan slaat de Fransman een grote slag.

B Divisie
Het waren de B-rijders die de spits mochten afbijten in Breda met de eerste etappe van hun Greenery Three. Voor velen in het peloton moet het een opluchting zijn geweest om nu op schoon ijs te mogen starten. Zeker na de hectische finale van de Essent Cup wedstrijd in Groningen waar de jury vanwege de ijskwaliteit zelfs besloot met 10 ronden in te korten.
Een aanvallende wedstrijd was wat de B-rijders het publiek in Breda voorschotelde. Na 75 ronden waren het Stephan Wielinga (ECN Azzuri Raps), Jaap Smit (Groenehartsport.nl) en André Klompmaker (Stouwdam) die zich in winnende positie zagen. Zij hadden een voorsprong van twee ronden genomen op het grote peloton en één ronde op een groep van twaalf achtervolgers. Het was uiteindelijk Jaap Smit die de wedstrijd won en zo het eerste spruitjespak mocht aantrekken. Stephan Wielinga moest genoegen nemen met de tweede plek en het was André Klompmaker die zich op de derde plek terug zag.
ECN Azzuri Raps verstevigde met drie man in de top-6 hun leiding in het officieuze ploegenklassement.

A Divisie
Alhoewel hij in de boeken staat als sprinter liet Cedric Michaud (Nefit HR Ketels) dit seizoen al vele male zien dat hij de aanval zeker niet schuwt. Ook vandaag in Breda was het Cedric Michaud die door de durf aan te vallen The Greenery Six naar zijn hand zette. Al vroeg in de wedstrijd was de Fransman met tien mede vluchters op weg, maar met het peloton in zicht was ook hij het die de groep uiteenreed en alleen de o zo belangrijke ronde voorsprong pakte. Later slaagde een grote groep van 35 rijders, met Michaud in haar gelederen, erin een ronde te pakken.
Ingmar Berga (DSB) toonde zich uiteindelijk de sterkste van de groep met een ronde voorsprong. Hij klopte in de sprint zijn ploeggenoot Ingmar Berga (DSB) en Jan Maarten Heideman (Proteq).
Hierna kon Cedric Michaud zijn overwinning vieren en solo naar de streep rijden. Omdat ronde voorsprong deze zesdaagse net als vorig jaar voor punten gaat heeft Michaud een grote stap gemaakt naar de eindzege zondag in Alkmaar. Aangezien er in elk geval aangevallen zal moeten worden om de ronde voorsprong van Cedric Michaud goed te maken lijkt het zeker dat een aanvaller The Greenery Six wint.
Proteq nam de leiding in het ploegenklassement weer over van Time Out Sport/zwembadplein.nl.

Morgen, woensdag, gaat in Eindhoven The Greenery Six verder met de tweede etappe. Aanvang: 19.00 uur.