Schaatspeloton.nl - Nieuws - Karsten Veen en Paulien Verhaar snellen in Heerenveen naar Noord-Oost Competitiezege

Karsten Veen en Paulien Verhaar snellen in Heerenveen naar Noord-Oost Competitiezege

geplaatst zondag 2 december 2018 om 21:56:03 op Schaatspeloton.nl

oud-landelijk rijdsters Lisanne Buurman (Sprog-Stouwdam) en Andrea Sikkema flankeerde op het podium winnares Paulien Verhaar.

oud-landelijk rijdsters Lisanne Buurman (Sprog-Stouwdam) en Andrea Sikkema flankeerde op het podium winnares Paulien Verhaar. (bron: Eelco Kooistra)

Op het snelle ijs van Thialf hebben Karsten Veen (C Divisie), Paulien Verhaar (Dames, Smit Consultancy) en Kurt van de Nes (Masters, Weissensee4kids) de vierde etappe in de Noord-Oost Competitie gewonnen. Veen was in de finale het snelst van een kopgroep van vijf en hield daarbij Pelle Hoek en Gijs Verduin achter zich. Verhaar ontsnapte in de slotfase uit het peloton en bleef de sprintende groep voor waarin oud-landelijk rijdsters Lisanne Buurman (Sprog-Stouwdam) en Andrea Sikkema goed waren voor plaats twee en drie.

Kurt van de Nes nam bij de Masters als enige twee ronden voorsprong op het peloton. Jeroen Sienot (AgriTrader) en Hans van Apeldoorn completeerde op een ronde achterstand het podium. Van Apeldoorn blijft klassementsleider bij de Masters. Fenna Zandstra (Victron Energy-Gewest Fryslan) pakte bij de Dames dankzij een zesde plaats de klassementsleiding af van Chantal Oosterkamp (CENNED). Gijs Verduijn had aan zijn derde plaats genoeg om Homme Jan de Groot als klassementsleider af te lossen.

Bekijk ook:

Uitslag C Divisie
Uitslag Dames
Uitslag Masters