Schaatspeloton.nl - Nieuws - Overwinning voor Michaud en Van der Wal in Groningen

Overwinning voor Michaud en Van der Wal in Groningen

geplaatst zaterdag 10 december 2005 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

Tijdens de negende wedstrijd in de Essent Cup hebben Cedric Michaud (A Divisie, Nefit), Foske Tamar van der Wal (Dames, www.subsidiecheck.nl) en Emiel Blauw (B Divisie, Steenbergen Fietsen) de overwinningen behaald. In Kardinge eindigde in elke klasse de wedstrijd in een massasprint.

Dames
Twee Dames waren terug van weggeweest tijdens de 60 ronden wedstrijd in Groningen. De een, Gretha Smit (Telfort), was terug van blessures en World Cupwedstrijden maar zag zich 20 ronden voor het eind terug in de kussens. De andere, Foske Tamar van der Wal (www.subsidiecheck.nl), besloot na haar overheersing in de eerste marathons van het seizoen en het winnen van de Essent Driedaagse haar pijlen op de langebaan te zetten. Terug van dat uitstapje toonde zij zich op haar thuisbaan meteen weer de sterkste. In de massasprint versloeg zij Daniƫlle Bekkering (DSB) en Linda Verdouw (Team Borst).
In het klassement blijft Daniƫlle Bekkering leidster in het Algemene en Tussensprintklassement. Lucy Witteman (Nefit) mag dinsdag aan de zesdaagse beginnen in de Witte trui.

A Divisie
Aangevallen werd er wederom in de A Divisie. Ondanks vele dappere pogingen slaagde dit maal er echter geen enkele groep in weg te blijven tot aan de eindstreep. In de massasprint na 125 ronden slaagde Cedric Michaud (Nefit) erin zijn derde Essent Cupwedstrijd te winnen. Hij verwees Roel van Hest (DSB) naar de tweede plek en Andres Landman (Time Out Sport/zwembadplein.nl) mocht plaats nemen op de derde trede van het podium. Lars Hoogenboom (Adformatie) viel al vroeg in de wedstrijd uit door een valpartij. Hij zag zijn ruime voorsprong in het tussensprintklassement niet in gevaar komen. Ook de andere leiderstruien verwisselde niet van eigenaar. De Time Out Sport/zwembadplein.nl-ploeg nam de leiding in het ploegenklassement over van de formatie van Proteq. De strijd in dit klassement lijkt dit seizoen te gaan tussen deze twee ploegen en de kwartetten van Nefit HR Ketels en DSB.

B Divisie
De wedstrijd in de B Divisie werd ingekort tot 90 ronden. Na een chaotische finale was het Emiel Blauw (Steenbergen Fietsen) die de wedstrijd won. Met zijn overwinning heroverde de Drent de leiding in het klassement van de Zwitser Alain Gloor (ECN Azzuri Raps) die als vierde eindigde. Roy Boeve (2e, Habovo afbouw BV) en Melvin van Zanten (3e, Groenehartsport.nl) flankeerde Blauw op het podium.

Dinsdag gaat in Breda The Greenery Six van start. De Zesdaagse begint met haar eerste etappe om 19.00 uur.