Schaatspeloton.nl - Nieuws - Irene Schouten met vier op een rij naar eindwinst Trachitol Trophy

Irene Schouten met vier op een rij naar eindwinst Trachitol Trophy

geplaatst zondag 25 november 2018 om 16:29:19 op Schaatspeloton.nl

In Groningen heeft Irene Schouten (Royal A-ware) ook de vierde en finalewedstrijd van de Trachitol Trophy gewonnen. Net als gisteren in Hoorn rekende Schouten in de sprint af met ploeggenote Marijke Groenewoud (Royal A-ware), Manon Kamminga (A6.nl groot in auto's) werd derde. De sprinters overvleugelde pas in de laatste honderd meter solovluchtster Loes Adegeest (Speelman-Haak). Met haar vierde overwinning op rij won Schouten logischerwijs ook het algemene eindklassement in de vierdaagse, van de eindwinst in het tussensprintklassement was zij na gisteren al zeker.

Waar de eerdere wedstrijden het peloton constant bijeen bleef om te gaan sprinten om de winst ging er in Groningen een aanvalsgroep rond. Nadat al in de eerste bocht een aantal ongelukkigen uit het grote peloton ten val kwam. Voor verschillenden van hen was de wedstrijd zo al vroeg gedaan. In het eerste deel van de wedstrijd waren er verschillende aanvalsstoten en het was uit een van die acties dat de uiteindelijke kopgroep van 19 ontstond. Daarbij de bijna voltallige ploegen van Speelman-Haak, mkbasics.nl en Royal A-ware. Ook opvallende aanwezige was de Chinese Jiachen Hao die een dag eerder in Hoorn al goed was geweest voor een achtste plaats, vandaag eindigde zij als tiende.

Na het afsprinten van het peloton was het Merel Bosma (mkbasics.nl) die als eerste aanging. Zij gebruikte het afsprintende peloton om een gaatje te creëren, maar het was Irene Schouten zelf die het gat naar Bosma dichtte. Toen zij terug was gehaald was het even later de buurt aan Loes Adegeest die de aanval koos. De machtsblokken in de kopgroep keken elkaar aan en terwijl Janneke Ensing (Speelman-Haak) de groep afstopte gingen zowel mkbasics.nl als Royal A-ware in eerste instantie niet rijden. Adegeest bouwde haar voorsprong uit tot zo’n honderd meter voorsprong en leek lange tijd op weg naar haar eerste overwinning. Carien Kleibeuker (Royal A-ware) bracht echter net op tijd de achtervolging in gang en in de slotronde overvleugelde Irene Schouten Adegeest nog voor het ingaan van de laatste bocht. Uiteindelijk zou Adegeest in de uitslag genoegen moeten nemen met de zevende plaats. Achter Schouten werd Marijke Groenewoud opnieuw tweede, Manon Kamminga werd derde.

In het eindpodium stonden Groenewoud en Kamminga net omgedraaid naast eindwinnares Irene Schouten. In het tussensprintklassement werd Imke Vormeer (Palet Vastgoedonderhoud) tweede, Kamminga eindigde hier als derde.

Bekijk ook:

Uitslag