Schaatspeloton.nl - Nieuws - Bart de Vries en Irene Schouten bij start finale al zeker van winst pillenpak

Bart de Vries en Irene Schouten bij start finale al zeker van winst pillenpak

geplaatst zondag 25 november 2018 om 11:32:19 op Schaatspeloton.nl

Bart de Vries is al zeker van het pillenpak, al reed hij er deze vierdaagse nog geen dag in.

Bart de Vries is al zeker van het pillenpak, al reed hij er deze vierdaagse nog geen dag in. (bron: Schaatspeloton.nl)

Als Bart de Vries (Bouw & Techniek) en Irene Schouten (Royal A-ware) vanmiddag in Groningen van start gaan in de finale van de Trachitol Trophy dan doen zij dat in de wetenschap dat zij al zeker zijn van de eindwinst in het tussensprintklassement. De Vries heeft een voorsprong van 17 punten op de achtervolgers, Schouten staat 18 punten voor Imke Vormeer (Palet Vastgoedonderhoud) de nummer twee. Tijdens de finale zijn nog maar maar maximaal 15 punten te verdienen. In het algemene klassement ligt door de extra bonuspunten nog alles open.

Opvallend feit is dat Bart de Vries deze vierdaagse, ondanks dat hij het pillenpak al op dag een pakte, nog geen dag in de leiderspak heeft kunnen rijden. Door een fabricagefout in de leiderspakken scheurde het pak keer op keer voor de rijder van Bouw & Techniek die daardoor zowel in Utrecht als in Hoorn in zijn ploegenpak aan de start stond.

Bij de beloften kunnen zowel de Chinese nummer twee Hanyang Shen als in theorie ook de nummer drie Leander van der Geest (Sportchalet Viehhofen) nog de 15 punten overbruggen naar leider Casper de Gier (Bouwpartners). Shen staat 9 punten achter op De Gier, Van der Geest volgt op exact 15 punten. Natuurlijk staat De Gier op een goede positie. Mocht Shen zowel de tussensprints als de wedstrijd winnen dan zou De Gier met drie derde plaatsen, of twee tweede plaatsen en een vierde plaats zeker voldoende hebben om het pillenpak definitief te mogen aantrekken.