Schaatspeloton.nl - Nieuws - Irene Schouten blijft winnen, in Utrecht snelste van kopgroep

Irene Schouten blijft winnen, in Utrecht snelste van kopgroep

geplaatst vrijdag 23 november 2018 om 20:13:00 op Schaatspeloton.nl

In Utrecht heeft Irene Schouten (Royal A-ware) haar vijfde overwinning van het seizoen behaald. Tijdens de tweede wedstrijd in de Trachitol Trophy won Schouten de sprint van een omvangrijke kopgroep die voor het peloton finishte. Manon Kamminga (A6.nl groot in auto's) en Marijke Groenewoud (Royal A-ware) finishte als tweede en derde. De kopgroep ontstond in de finale maar slaagde er niet in een ronde voorsprong te pakken. Schouten die ook de eerste tussensprint won behield zowel de leidende pijlen- als pillenpak.

De beslissende aanval werd in Utrecht ingeluid door een aanval van Emma Engbers (Mastermind), Loes Adegeest (Lasaulec) en Ineke Dedden (Palet Vastgoedonderhoud) rond de tweede tussensprint. Het drietal mocht zo'n 50 meter voor het peloton sprinten om de punten. Dat deden zij niet, Dedden kon op kop van de kopgroep de punten oprapen, maar achter hen werd wel gesprint door Engbers' ploeggenote Jessica Merkens (Mastermind) en Irene Schouten waarbij Schouten zich niet verrassend het snelste toonde. Het peloton schoot in gang en brak in tweeën.

Een selecte groep sloot uiteindelijk voor aan en reed uiteindelijk op een halve ronde voorsprong op het peloton. Met het rondenbord aftellend kwam de groep die vijftien dames telde niet dichtbij genoeg om een ronde voorsprong te pakken. Janneke Ensing (Lasaulec) slaagde er als laatste in nog over te steken naar de kop. In de finale kon vervolgens niemand wegkomen waardoor een sprint onvermijdelijk werd. Dat hierin Schouten zich de snelste toonde mag niet verrassend heten. De Westfriese behaalde alweer haar vijfde overwinning van het seizoen. Daarmee evenaarde zij nu al haar persoonlijke record van seizoen 2013/2014 toen zij aan het einde van de winter op hetzelfde aantal stond. Manon Kamminga sprintte achter Schouten naar de tweede plaats. Marijke Groenewoud mocht als derde naar haar podium, voor het eerst dit seizoen en voor de tweede keer in haar carrière.

Bekijk ook:

Uitslag