Schaatspeloton.nl - Nieuws - Gewestelijk Kampioenschap Noord-Holland/Utrecht

Gewestelijk Kampioenschap Noord-Holland/Utrecht

geplaatst donderdag 8 december 2005 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

De Kampioenschappen van het Gewest Noord-Holland/Utrecht zijn gewonnen door Miel Rozendaal (Time Out Sport/Zwembadplein.nl), Mariska Huisman (Frisia) en Jurgen Meijer. Op de Alkmaarse Meent waren zij woensdag elk in hun categorie het sterkste.

Dames
Bij de Dames was het Mariska Huisman (Frisia) die in de eindsprint te sterk was voor Lieke Splinter en Jaike de Graaf (J&B auto's-SKITS-VU). Zij moesten genoegen nemen met respectievelijk het zilver en brons. Yvonne Spigt was op de achtste plek de eerste niet landelijk rijders.

Dames – 35 ronden
1. Mariska Huisman
2. Lieke Splinter
3. Jaike de Graaf
4. Karin Bakker
5. Mariska van Drogenbroek

Heren
Miel Rozendaal (Time Out Sport/zwembadplein.nl) was het bij de Heren die uiteindelijk vrij eenvoudig zijn medevluchters aftroefde en de titel van het gewest Noord-Holland/Utrecht mocht opeisen. Na meer dan 100 ronden versloeg de Warmenhuizenaar zijn ploeggenoot Andres Landman (Time Out Sport/zwembadplein.nl) en Frans de Ronde (InterCarParts.nl) legde beslag op de derde plek. Ook Joost Vink (4e, PGM Bakker) en Patrick Schmitz (5e, Bouwglas Gesman-Kocomon Vastgoed) waren mee in de kopgroep.

Heren – 100 ronden
1. Miel Rozendaal (+2 ronden)
2. Andres Landman (+2 ronden)
3. Frans de Ronde (+2 ronden)
4. Joost Vink (+2 ronde)
5. Patrick Schmitz (+2 ronde)

Veteranen
Bij de Veteranen was het uiteindelijk Jurgen Meijer die op het hoogste treetje mocht plaatsnemen. Hij versloeg zijn medevluchter Arjan Bakker in een tweestrijd. Adriaan Krom kwam als eerste van het peloton over de streep en mocht het ontsnapte tweetal op het podium vergezellen.

Veteranen – 60 ronden
1. Jurgen Meijer (+1 ronden)
2. Arjan Bakker (+1 ronde)
3. Adriaan Krom
4. Laurens Akerboom
5. Arjan van Ketel