Schaatspeloton.nl - Nieuws - Vierde wedstrijd 5-Banentoernooi in Alkmaar

Vierde wedstrijd 5-Banentoernooi in Alkmaar

geplaatst zondag 4 december 2005 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

In Alkmaar hebben Camiel van Eis (C Divisie), Jolanda Spruit (Dames) en Roel Middelburg (Veteranen) de vierde 5-Banentoernooiwedstrijd gewonnen. Op de Meent reden de regionale rijders van de gewesten Noord-Holland/Utrecht en Zuid-Holland hun wedstrijden. Camiel van Eis en Jolanda Spruit nemen ook de leiding in het klassement over.

Dames
Wederom eindigde de wedstrijd bij de Dames in een massasprint. Jolanda Spruit versloeg in de sprint klassementleidster Yvonne Spigt. Lillian van Haaster eindigde op de derde positie. In het klassement staan Jolanda Spruit en Yvonne Spigt op gelijke hoogte met 55,1 punten. Vanwege haar laatste overwinning neemt Jolanda Spruit nu de leiding in het klassement.

Dames – 30 ronden
1. Jolanda Spruit
2. Yvonne Spigt
3. Lillian van Haaster
4. Femke Roemer
5. Heleen van Vliet

C Divisie
De C wedstrijd was een echte afvalrace. Uiteindelijk slaagde het trio Camiel van Eis, Richard Kramer en Eric Bisschops erin een ronde voorsprong te pakken op het peloton. Later volgde ook Marcel Kooy en Jouke Hoogeveen elk solo dit voorbeeld.
Na 50 ronden moest klassementsleider Johan Bakker in de peloton sprint genoegen nemen met vierde positie en werd zo negende in de daguitslag. Camiel van Eis won de wedstrijd door zijn vluchtmakkers in de finale af te troeven. Richard Kramer werd tweede en Eric Bisschops vond zich uiteindelijk terug op de derde positie.
Camiel van Eis nam met zijn overwinning ook de leidende positie in het 5-banentoernooi over van Johan Bakker.

C Divisie – 50 ronden
1. Camiel van Eis (+1 ronde)
2. Richard Kramer (+1 ronde)
3. Eric Bisschops (+1 ronde)
4. Marcel Kooy (+1 ronde)
5. Jouke Hoogeveen (+1 ronde)

Veteranen
Een grote groep van tien rijders slaagde erin een ronde voorsprong te pakken op het grote peloton. In de finale reed Roel Middelburg op kousenvoeten weg. Geen van de achtervolgers wou het gat naar de Heemsteder helemaal dichtrijden waardoor hij de wedstrijd won. Jurgen Meijer won de sprint van de achtervolgende groep en werd tweede, Ben van Haastrecht eindigde als derde. Arjan Bakker bleef dankzij een vierde plek aan de leiding van het klassement.

Veteranen – 50 ronden
1. Roel Middelburg (+1 ronde)
2. Jurgen Meijer (+1 ronde)
3. Ben van Haastrecht (+1 ronde)
4. Arjan Bakker (+1 ronde)
5. Harm Smit (+1 ronde)

De volgende wedstrijd in het 5-Banentoernooi is vrijdag 9 december in Den Haag. Aanvangstijd 21.45 uur.