Schaatspeloton.nl - Nieuws - Tijs van der Steen vervangt Christiaan Grigoleit bij Skate4AIR

Tijs van der Steen vervangt Christiaan Grigoleit bij Skate4AIR

geplaatst donderdag 17 mei 2018 om 19:50:06 op Schaatspeloton.nl

Tijs van der Steen komt volgend seizoen uit voor Skate4AIR.

Tijs van der Steen komt volgend seizoen uit voor Skate4AIR. (bron: Schaatspeloton.nl)

Bij Team Skate4AIR maakt Tijs van der Steen de ploeg in de Topdivisie compleet. De 26-jrige schaatser uit Baarn vervangt bij de ploeg die strijd tegen taaislijmziekte Christiaan Grigoleit die een stap terug doet naar de Beloften. Van der Steen komt over van Port of Amsterdam/SKITS waarvoor hij afgelopen twee seizoenen op het hoogste niveau uitkwam. Na de eerdere komst van Robin Snoek naar de ploeg is met Van der Steen nu de ploeg, die verder bestaat uit Stefan Wolffenbuttel, Axel Koopman, Simon Borsen en Erik Valent, rond.

Na de komst van Robin Snoek was er in de Topdivisieploeg van Skate4AIR nog een plek die gevuld kon worden. Na enig overleg binnen de ploeg, werd duidelijk dat in Tijs van der Steen een goede aanvulling voor de ploeg werd gezien. Van der Steen komt over van Port of Amsterdam/SKITS: "Na 2 jaar voor Port of Amsterdam te hebben gereden was ik toe aan iets nieuws. Ik denk dat ik onder begeleiding van de trainers en begeleiders van Skate4AIR nog een extra stapje kan zetten. Met de meeste jongens heb ik al eerder in een team gezeten en weten wat we aan elkaar hebben." Daar is ploegleider Jelmer Looijesteijn het mee eens: "Tijs is een jongen uit de regio met veel potentie en hij traint al jaren de jongens uit de ploeg. Wij denken dat we met de juiste begeleiding het beste van Tijs nog niet hebben gezien."

Samen met de andere aanwinst Robin Snoek, vervolledigd Tijs van der Steen de ploeg, die verder uit de bekende krachten Stefan Wolffenbuttel, Axel Koopman, Simon Borsen en Erik Valent bestaat. Enige tijd geleden heeft Christiaan Grigoleit namelijk besloten om een stapje terug te doen naar de Beloften en daarnaast ook de ploeg te verlaten. Dit is goed overleg gebeurd. "Na twee mooie jaren bij Team Skate4AIR in de Topdivisie heb ik besloten om aankomend jaar een B-nummer aan te vragen. Dit komt doordat ik niet in de Topdivisie heb kunnen laten zien wat ik had gehoopt. Ik haal te weinig voldoening uit het meerijden als pelotonvulling om komend jaar nog te starten in de Topdivisie. Verder heb ik ook besloten om niet langer deel uit te maken van team Skate4AIR. Momenteel ben ik opzoek naar een nieuwe prikkel in mijn marathon carrière, deze zoektocht past mijn inziens niet in de lijn van de opleidingsploeg Team Skate4AIR." aldus Grigoleit.

Beloftendebutant Twan Berlijn kiest voor Skate4AIR
De Beloftenploeg van Skate4AIR wordt gecompleteerd door Twan Berlijn. Berlijn geeft aan erg veel zin te hebben in het komende schaatsseizoen: "Ik ben blij dat ik bij S4A de kans krijg om me te laten zien in het B peloton. Daarnaast kijk ik erg uit naar aankomend seizoen om samen met de ploeg mooie resultaten te behalen."

Trainer Gijs Roos denkt dat een goede aanvulling is voor de ploeg: "Twan komt vanuit het skeeleren en brengt wel aardig wat snelheid met zich mee, binnen de ploeg denken we dat hij ook mooie stappen kan gaan zetten in de marathon! In de doorstroom wedstrijden bij de B’s heeft hij al laten zien dat hij het niveau aankan. De samenstelling van de B-ploeg is ook weer een stukje breder met Twan. Op naar mooie wedstrijden met het team."

De B-ploeg bestaat verder uit Roelof Koops, die een stapje terug doet uit de A-ploeg, Sjoerd Leemrijse en Jan-Willem Broos.