Schaatspeloton.nl - Nieuws - 5-Banentoernooi en Noord-Oost Competitie van start

5-Banentoernooi en Noord-Oost Competitie van start

geplaatst dinsdag 1 november 2005 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

Afgelopen zondag zijn de inter-gewestelijke competities, het 5-Banentoernooi en de Noord-Oost Competitie, weer van start gegaan. Het 5-Banentoernooi van de gewesten Noord-Holland/Utrecht en Zuid-Holland begon in Haarlem. De Noord-Oost competitie van Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel begon in Assen.

5-Banentoernooi – Haarlem
In de C Divisie deden enkele oud A-rijders van zich spreken. Er werd aardig gereden en vooral good-old Marcel Kooy was dominant aanwezig. Lange tijd leek het toch op een massasprint uit te draaien. Op het eind wisten Marcel Kooy, Edward Hagen en Eric Bisschops een gaatje te slaan op het peloton. Eric Bisschops sprintte naar de overwinning, voor Marcel Kooy en Edward Hagen werd derde.
Bij de Veteranen pakte zo'n 10 ronden voor het einde Gerard Sluijs en Jan Westveen een voorsprong van 100 meter op het peloton. Van uit het peloton maakte Jurgen Meijer en Arjan Bakker de oversteek en trokken door naar de finish. Daar wist Arjan Bakker de wedstrijd te winnen voor Jurgen Meijer en Gerard Sluijs.
Bij de Dames ging de eerste overwinning naar Wendy de Graaf. De uit Diemen afkomstige rijdster versloeg na 25 ronden Jolanda Spruit en Yvonne Spigt.
(bron: http://home.wanadoo.nl/eroetman/5bananen/)

C Divisie – 50 ronden
1. Eric Bisschops
2. Marcel Kooy
3. Edward Hagen
4. Sjaak Botman
5. Camiel van Eis

Veteranen – 50 ronden
1. Arjan Bakker
2. Jurgen Meijer
3. Gerard Sluijs
4. Ben van Haastrecht
5. Jan Westveen

Dames – 25 ronden
1. Wendy de Graaf
2. Jolanda Spruit
3. Yvonne Spigt
4. Lillian van Haaster
5. Petra Spigt

De volgende wedstrijd voor het 5-Banentoernooi is woensdag 9 november in Amsterdam. Aanvangstijd: 21.15 uur.

Noord-Oost Competitie – Assen
Op ‘De Smelt' in Assen lag het C peloton in de greep van Sjaak de Wolff. De 24-jarige rijder van de ECN Raps ploeg wist als enige rijder twee ronden op het peloton te pakken. Wierd Osinga was de sterkste van een acht-mansgroep op 1 ronde en pakte de tweede plek, Sven Abe Tjalma werd 3e.
De Dames-wedstrijd over 40 ronden was een prooi voor Leonie Lubbinge die Marjolijn Hulzebosch en Elizabeth Folkerts voor bleef. Koeno Mulder was de sterkste in de Veteranenwedstrijd. Sjouke Hellinga eindigde als tweede voor Albert Bakker. Albert Bakker was afgelopen seizoen nog de nummer 2 van de Essent Cup voor Veteranen. De Veteranen moeten zich nu via regionale en inter-gewestelijke wedstrijden plaatsen voor het landelijke NK op kunstijs in Den Haag en de Essent Cup Finale in Utrecht.

C1 – 60 ronden
1. Sjaak de Wolff
2. Wierd Osinga
3. Sven Abe Tjalma
4. Ronald Barelds
5. Engbert de Vegt

Veteranen 1 – 50 ronden
1. Koeno Mulder
2. Sjouke Hellinga
3. Albert Bakker
4. Albert Slomp
5. Jacob Drenth

Dames – 40 ronden
1. Leonie Lubbinge
2. Marjolijn Hulzebosch
3. Elizabeth Folkerts
4. Marloes Verschoor
5. Laura Timmerman

De volgende wedstrijd voor de Noord-Oost Competitie is zondag 13 november in Deventer. Aanvangstijd: 17.30 uur.