Schaatspeloton.nl - Nieuws - Juniorenkampioene Dieuwertje van Kalken maakt mkbasics.nl compleet

Juniorenkampioene Dieuwertje van Kalken maakt mkbasics.nl compleet

geplaatst donderdag 15 maart 2018 om 18:07:56 op Schaatspeloton.nl

Dieuwertje van Kalken kwam dit seizoen nog uit voor Artecef, volgend seizoen voegt zij zich bij mkbasics.nl.

Dieuwertje van Kalken kwam dit seizoen nog uit voor Artecef, volgend seizoen voegt zij zich bij mkbasics.nl.

De 19-jarige Dieuwertje van Kalken komt schaatsteam mkbasics.nl versterken. Van Kalken kwam afgelopen seizoen uit voor Artecef waarvoor zij verrassend het NK marathonschaatsen voor Junioren A won door topfavoriete Marijke Groenewoud te kloppen. Ze reed daarnaast voor het tweede jaar in het landelijke peloton, met een tiende plaats als beste resultaat. De rijdster uit Hem sluit bij mkbasics.nl aan bij Iris van der Stelt, Lisa van der Geest en Merel Bosma die de ploeg trouw blijven en neemt de plek in van de vertrekkende Manon Kamminga.

Van Kalken die sponsor Artecef na dit seizoen zag komen was verrast door de interesse van de succesvolle fomratie van ploegleider Jan-Martien van de Wetering. "Het was echt een verrassing. Iris polste me als eerste. Ik dacht: 'Nou ja zeg!' mkbasics.nl is gewoon de beste ploeg van het peloton!" Toch moest ze even nadenken. "Ik had eigenlijk met de meiden van team Artecef afgesproken dat we samen door zouden gaan. Maar we hadden er natuurlijk nooit bij stil gestaan dat zo'n team zou langskomen."

Coach Jan-Martien van de Wetering geeft aan dat de keuze heel bewust op Van Kalken is gevallen. "We zochten iemand die nog sprongen kan maken en daar alles voor in huis heeft. Kijk, met Iris en Lisa hebben we de twee besten van het peloton. Als je op termijn weer de beste wilt hebben, zoek je naar een jong meisje die nog een groeispurt gaat maken. Dieuwertje is jong, slim, enthousiast en kan écht goed schaatsen. Dat is een mooie basis om mee aan het werk te gaan."

Dieuwertje van Kalken zal in de zomer samen met de andere meiden uit het schaatsteam van mkbasics.nl skeeleren voor materiaalsponsor Cádomotus. Haar ambities liggen de komende winter vooral in het marathonschaatsen. "Ik wil een net zo goede marathonschaatser worden als Iris, Lisa en Merel. Dus ja, van wie kan je dat dan het beste leren? Waar mijn kracht ligt? Ik denk dat ik het nog moet ontdekken. Ik kan best aardig sprinten, maar het mooiste is toch om in een kopgroep naar de finish te gaan."