Schaatspeloton.nl - Nieuws - Essent Driedaagse, een introductie

Essent Driedaagse, een introductie

geplaatst donderdag 3 november 2005 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

In het weekeinde van 4, 5, en 6 november wordt op de ijsbanen van Assen, Heerenveen en Groningen voor het eerst de Essent Marathon-Driedaagse georganiseerd. Deze Essent Driedaagse is een vernieuwende vorm van marathonschaatsen. Het zijn kortere en flitsende wedstrijden.

De marathonschaatsers rijden op vrijdag- en zaterdagavond en de zondagmiddag twee of drie korte wedstrijden, waardoor het tempo aanzienlijk hoger zal liggen dan in de Essent Cup, waar over 100 of meer ronden wordt gestreden. Door meerdere van deze wedstrijden op een avond en middag te laten verrijden, zal er ongetwijfeld ook meer spektakel te zien zijn.

De puntentelling in de Driedaagse zal dezelfde zijn als bij 100 ronden wedstrijden. De winnaar ontvangt 25,1 punt, de nummer twee 21, nummer drie 18 punten en zo aflopen tot de 20e plek die nog 1 punt ontvangt. Een rijd(st)er die tijdens de wedstrijd op 2 ronden ten opzichte van het peloton komt, wordt op dat moment uit de wedstrijd genomen en mag de volgende dag niet meer starten. De Driedaagse telt niet mee voor de Essent Cup in het Algemeen en Tussensprint Klassement. De Jongeren zullen echter tijdens de Driedaagse wel strijden voor hun Witte pak. De leider in de Essent Driedaagse zal rijden in de Rode Trui.

De finale van de Essent Driedaagse zal zondag vanuit Groningen live op TV worden uitgezonden. Vanwege deze TV-uitzending zullen in Groningen de A-rijders de spits afbijten, op de 2 eerdere dagen zullen de Dames dat doen.