Schaatspeloton.nl - Nieuws - Heideman en Bekkering leiders na eerste dag Driedaagse

Heideman en Bekkering leiders na eerste dag Driedaagse

geplaatst vrijdag 4 november 2005 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

Na de eerste dag van de Essent Driedaagse leiden Jan Maarten Heideman (DSB) en Daniëlle Bekkering (Proteq) het klassement. Heideman won in Assen de 2e manche nadat Cedric Michaud (Nefit) de eerste had gewonnen. Daniëlle Bekkering won bij de Dames de eerste manche en was in de door Carien Kleibeuker (Nicolai-Lourens & Tabak) gewonnen 2e manche vierde.

Dames 1e manche
De eerste wedstrijd van de Essent Driedaagse eindigde voor het Damespeloton in een massasprint. Daniëlle Bekkering was voor de eerste keer dit seizoen het sterkst in de sprint. Ploeggenote Elma de Vries (DSB) werd tweede en de revelatie van de eerste Essent Cupwedstrijden, Foske Tamar van der Wal (www.subsidiecheck.nl), sprintte naar de derde plek.

A Divisie 1e manche
Ook voor de rijders uit de A Divisie werd de eerste marathon van de dag uiteindelijk een massasprint. Dit ondanks aanvallend rijden van de bekende namen. Cedric Michaud (Nefit) won de sprint voor Jan Maarten Heideman en Miel Rozendaal (Time Out Sport/zwembadplein.nl). Ingmar Berga (DSB) was vierde en beste jongeren en nam daardoor de Witte Trui over van Bob de Vries (De Hypotheker). De wedstrijden in de Driedaagse tellen mee voor het jongerenklassement van de Essent Cup.

Dames 2e manche
De tweede manche van de Dames werd beheerst door Carien Kleibeuker en Jenita Hulzebosch-Smit (DSB). Het tweetal dat zich woensdag beide plaatste voor de wereldbekerwedstrijden op de 5km ontsnapte samen uit het peloton en werden niet meer terug gepakt. Carien Kleibeuker reedt uiteindelijk in de finale weg bij haar mede vluchtster en won de wedstrijd. Jenita Hulzebosch werd tweede en Foske Tamar van der Wal won de sprint van het peloton en werd derde.
Daniëlle Bekkering had aan haar vierde plek genoeg om de eerste Rode leiderstrui van de Essent Driedaagse aan te mogen trekken.

A Divisie 2e manche
Bij de heren wist een groep van 31 rijders een ronde te pakken op het peloton. De meeste grote namen waren mee in deze groep die uiteindelijk om de overwinning mocht gaan sprinten. Jan Maarten Heideman kwam net iets eerder over de eindstreep dan Cedric Michaud, Ingmar Berga werd derde. Ook de debuterende Alexis Contin (Pomaz/Zwembadplein.nl) had zich een plaatsje weten te veroveren in de kopgroep en werd uiteindelijk knap vijfde.
Heideman en Michaud staan nu beide aan de leiding van het klassement met 51,1 punt. Omdat Jan Maarten Heideman de laatste wedstrijd won mag hij zaterdag in Heerenveen in de Rode Trui starten.

De volgende wedstrijd in de Essent Driedaagse begint om 18.30 uur zaterdag in Heerenveen.