Schaatspeloton.nl - Nieuws - Mart Nijhoff stelt eindzege Noord-Oost Competitie veilig

Mart Nijhoff stelt eindzege Noord-Oost Competitie veilig

geplaatst maandag 19 februari 2018 om 19:22:28 op Schaatspeloton.nl

In Groningen heeft Mart Nijhoff de eindzege in de Noord-Oost Competitie voor C-rijders binnengehaald.

In Groningen heeft Mart Nijhoff de eindzege in de Noord-Oost Competitie voor C-rijders binnengehaald.

In Groningen heeft Mart Nijhoff de eindzege in de Noord-Oost Competitie voor C-rijders binnengehaald. De 19-jarige Vordenaar eindigde in de door Daan Gelling gewonnen finalewedstrijd in Kardinge als zevende wat voldoende was. Nijhoff's concurrent Harm Visser had aan de vijfde plaats niet voldoende om de klassementsleider te bedreigen. Maya de Jong (Dames, CENNED) en Arjan Elferink (Masters, Agritrader) die al zeker waren van de eindoverwinning in hun categorie sloten de competitie af in stijl door ook de finalewedstrijd op hun naam te schrijven.

In Groningen ging in de C Divisie een drietal rond. Gelling, zaterdag bij het NK voor Junioren B de bronzen-medaillewinnaar, won de sprint van het drietal voor Thijs Willem van der Vegt en Gerben Gerbrandij. Op het eindpodium werd Mart Nijhoff, die geen van de etappes in de wedstrijdcyclus op zijn naam schreef, geflankeerd door Harm Visser en Jan Marten Verbree.

Bij de Dames toonde eindwinnares Maya de Jong haar klasse door ook de finalewedstrijd te winnen. In de eindsprint bleef zijn Aveline Hijlkema (Royal A-ware) en Vera Lou Gemser (Merito) voor. In de eindrangschikking bezetten Maaike Verweij en Chantal Oosterkamp de tweede en derde plaats.

Master Arjan Elferink eindigt de Noord-Oost Competitie met een eclatante voorsprong van 159,8 punten op nummer twee Thierry Mijsters, de nummer drie Jeroen Sienot volgt daar nog weer negen punten achter. In de finale was Elferink voor de achtste maal dit seizoen de sterkste. Dit keer klopte hij daarbij Albert Bakker (Oosterhaven Groningen) en René van der Meulen.

Bekijk ook:

Uitslag en Eindklassement C Divisie
Uitslag en Eindklassement Dames
Uitslag en Eindklassement Masters