Schaatspeloton.nl - Nieuws - Seizoen voor Tom Versteeg al voorbij

Seizoen voor Tom Versteeg al voorbij

geplaatst maandag 7 november 2005 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

Het seizoen van marathonschaatser Tom Versteeg (Viks Parket) is nu al voorbij. Hij is door een gescheurde pees in zijn rechterenkel zeker zes maanden uit de roulatie. De rijder uit Soest was zondagmiddag een van de vier schaatsers die bij een massale valpartij tijdens de slotetappe van Essent-driedaagse in Groningen gewond raakte.

Versteeg: "Het leek in eerste instantie niet erg. Ik ben zelf met een kennis naar het ziekenhuis gereden. Daar ben ik 's nachts om twaalf uur geopereerd. Er is een pees, die half doormidden lag, gehecht."

Versteeg hoeft voorlopig nog lang niet aan marathonschaatsen te denken. Vlak boven zijn enkel zit een gat ter grootte van een ouderwetse rijksdaalder. "De chirurg heeft veel afgestorven huid moeten wegsnijden. Het was te moeilijk om het te hechten. De komende maanden moet het gat vanzelf weer dichtgroeien. Ik kan momenteel het bot zien liggen."

Ruud Aerts (Frisia, acht centimeter diepe snijwond in knie) was er aanvankelijk het ergst aan toe. "Ik heb geluk gehad. Ik mag over vier weken alweer sporten", aldus Aerts. De veroorzaker van de valpartij, Koen Lankhaar (Adformatie), liep een diepe snee aan zijn arm op en heeft de training inmiddels hervat. Voor Daan Kegel (MM-Guide, enkelblessure) lijkt het seizoen voor het grootste gedeelte verloren. De schaatser uit Haarlem moet eerst een week met zijn gekwetste been omhoog liggen. "Pas dan kan de dokter bekijken wat er exact aan de hand is", zei Kegel.