Schaatspeloton.nl - Nieuws - Tweede wedstrijd 5-Banentoernooi

Tweede wedstrijd 5-Banentoernooi

geplaatst vrijdag 11 november 2005 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

Johan Bakker (C Divisie), Yvonne Spigt (Dames) en Wim de Wit (Veteranen) hebben de tweede wedstrijd van het 5-Banentoernooi gewonnen. In Amsterdam waren zij het sterkst tijdens de regionale competitie van de gewesten Noord-Holland/Utrecht en Zuid-Holland.

Dames
Was Wendy de Graaf de vorige wedstrijd in Haarlem nog winnares, in Amsterdam slaagde zij er niet in in de top-10 te eindigen. Yvonne Spigt, in Haarlem nog derde, won de 2e etappe en nam de leiding in het klassement over. Femke Roemer eindigde als tweede, Ankie Ytsma legde beslag op de derde plek.

Dames – 25 ronden
1. Yvonne Spigt
2. Femke Roemer
3. Ankie Ytsma
4. Jolanda Spruit
5. Lillian van Haaster

C Divisie
Aan het eind van de wedstrijd in de C Divisie stond de Rijnsburger Johan Bakker op het hoogste treetje van het podium. Bert Koelewijn moest genoegen nemen met de tweede plek en Peter ter Braake moest genoegen nemen met de derde plek. De leider in het klassement, en winnaar in Haarlem, Eric Bisschops was niet van de partij in Amsterdam.
Johan Bakker, die bij de eerste wedstrijd in Haarlem als achtste eindigde, pakte met deze overwinning de leiding in het klassement van het 5-Banentoernooi.

C Divisie – 50 ronden
1. Johan Bakker
2. Bert Koelewijn
3. Peter ter Braake
4. Erik v.d. Valk
5. Sjaak Botman

Veteranen
Bij de Veteranen was Wim de Wit de winnaar. De Zwijndrechtenaar eindigde na 50 ronden voor Arjan Bakker (2e) en Henk van Walderveen. Arjan Bakker bleef dankzij zijn tweede plaats wel leider in het klassement van het toernooi.

Veteranen – 50 ronden
1. Wim de Wit
2. Arjan Bakker
3. Henk van Walderveen
4. Paul Rutten
5. Jurgen Meijer

De volgende wedstrijd in het 5-Banentoernooi is zondag 20 november in Utrecht. Aanvangstijd 21.00 uur.