Schaatspeloton.nl - Nieuws - Rob van Meggelen en Elma de Vries winnen in Eindhoven

Rob van Meggelen en Elma de Vries winnen in Eindhoven

geplaatst zaterdag 12 november 2005 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

In Eindhoven hebben Rob van Meggelen (A Divisie, Adformatie), Elma de Vries (Dames, DSB) en Koos Kortekaas (B Divisie, Groenehartsport.nl) de 4e wedstrijd in de Essent Cup gewonnen. Tijdens wedstrijden, de 36e Lichtstad Trofee, waren het de aanvallers die hun inspanningen beloond zagen.

Dames
Klassementleidster Foske Tamar van der Wal (www.subsidiecheck.nl) was niet aanwezig in Eindhoven. De jonge rijdster, die met overmacht al 2 wedstrijden won, zal zich met het oog op het WK Allround voor Junioren wat meer richten op de langebaan en daarvoor waar nodig marathons laten schieten.
In de wedstrijd werd aanvallend gereden. Aanvallen van onder andere Elma de Vries (DSB) en Jenita Hulzebosch-Smit (DSB) sloopte een groot deel van het peloton. Toen er een groep van acht dames in de aanval ging slaagde deze er redelijk makkelijk in een ronde voorsprong op het peloton te pakken. Op het moment dat het peloton afsprintte werd Jenita Hulzebosch, een van de leden van de kopgroep, teruggepakt na een nieuwe aanval. Vervolgens sprong in de finale Elma de Vries uit de kopgroep weg om niet meer te worden teruggepakt. Elma de Vries won de wedstrijd voor Jolanda Langeland (Enkhuizer Almanak) en Daniëlle Bekkering (DSB).
Daniëlle Bekkering nam de Oranje leiderstrui over van de afwezige Foske Tamar van der Wal. Ook slaagde Bekkering er in Elma de Vries te verstoten van de leiding in het Tussensprintklassement. Elma de Vries zal volgende week in Alkmaar wel opnieuw in het Groen mogen starten omdat Bekkering al het Oranje pak zal dragen. Foske Tamar van der Wal bleef aan de leiding in het Jongerenklassement. Enkhuizer Almanak blijft leider in het ploegenklassement.

A Divisie
Het A peloton startte in Eindhoven zonder de vorige week zondag in de Driedaagse geblesseerd geraakte Daan Kegel (MM-Guide), Ruud Aerts (Frisia) en Tom Versteeg (Viks Parket). De Fransen Pascal Briand (Pomaz/zwembadplein.nl) en Tristan Loy (Jorritsma Bouw) waren vanwege World Cup verplichtingen ook afwezig.
De wedstrijd in de A Divisie werd uiteindelijk beslist rond de derde tussensprint. De ploeg van PGM Bakker trok door na deze sprint en slaagde er zo in een kopgroep van negen man te creëren waarin zij met Joost Vink (PGM Bakker) waren vertegenwoordigd. Zeer snel slaagde de kopgroep, met daarin enkele subtoppers voor het klassement, er in het peloton te dubbelen. Nadat Andres Landman (Time Out Sport/zwembadplein.nl) de sprint van het peloton won voor Cedric Michaud (Nefit) en Jan Maarten Heideman (Proteq) kon de kopgroep aan de finale beginnen. In deze finale sprong Rob van Meggelen (Adformatie) weg uit deze groep. Mede dankzij goed afstoppend werk van zijn ploeggenoot Lars Hoogenboom (Adformatie) slaagde Van Meggelen er in weg te blijven en zo solo de wedstrijd te winnen. Ingmar Berga (DSB) won de sprint van de achtervolgende groep voor Bob de Vries (De Hypotheker) en Joost Vink.
De leiderstruien verwisselden niet van eigenaar in Eindhoven. Cedric Michaud bleef leider in het Algemeenklassement, Ingmar Berga in het Jongerenklassement en Lars Hoogenboom zal ook volgende week in het Groen van het Tussensprintklassement rijden. Proteq blijft leider in het Ploegenklassement.

B Divisie
Voor het eerst dit seizoen moest het B peloton beginnen zonder de Fransman Alexis Contin (Pomaz/zwembadplein.nl). De Franse leider in het klassement van de B Divisie heeft met de Essent Driedaagse de overstap gemaakt naar de A Divisie.
De nummer 2 van het klassement, Koos Kortekaas (Groenehartsport.nl), liet zich opnieuw zien in een ontsnapping. Samen met André Klompmaker slaagde hij er net niet in een ronde te pakken op het peloton. Het duo bleef weg tot aan de streep. Daar versloeg Koos Kortekaas de oud A-rijder Klompmaker en won zo de wedstrijd.
Koos Kortekaas die al eerder in Amsterdam de marathon won nam de leiding in het Algemeen Klassement over van Alexis Contin. De Zwitser Alain Gloor (ECN Azzuri Raps) staat in dit klassement nu tweede op 9,2 punten. Groenehartsport.nl is leider in het ploegenklassement.

Zondag 13 november zullen de A en B Divisie rijden in Geleen. Aanvangstijd 13.30 uur.