Schaatspeloton.nl - Nieuws - Stoppende Sam Boon ruilt schaatshelm in voor brandweerhelm

Stoppende Sam Boon ruilt schaatshelm in voor brandweerhelm

geplaatst zaterdag 27 januari 2018 om 18:44:36 op Schaatspeloton.nl

Sam Boon

Sam Boon (bron: Schaatspeloton.nl)

Sam Boon (AB Direct) stopt na dit seizoen met marathonschaatsen. De schaatser uit Hem heeft een nieuwe uitdaging gevonden en gaat vanaf 23 april werken als beroepsbrandweerman in Amsterdam. Boon kwam in het seizoen 2015/2016 bij de ploeg van AB Vakwerk en behaalde in die periode eenmaal een podiumplaats. Vorig seizoen werd de marathonschaatser derde tijdens de KPN Marathon Cup in Leeuwarden. Boon is vooral een specialist van het natuurijs en behaalde daarin ook zijn grootste succes als marathonschaatser. In het seizoen 2013/2014 werd hij derde tijdens de Open Nederlandse kampioenschappen op de Weissensee.

De marathonschaatser kampt al het hele seizoen met een hardnekkige rugblessure, maar dat is niet de reden waarom hij stopt. “Natuurlijk werkt het niet motiverend, als je met pijn rondschaatst of langs de kant staat omdat schaatsen echt niet lukt, maar dat is niet de hoofreden dat ik stop. Ik heb gewoon niet de volle 100% motivatie voor het marathonschaatsen en topsport, er is meer in het leven. Het is geen gemakkelijke beslissing, maar ik sta er nu wel 100% achter." De rest van het seizoen zal Boon wel gewoon afmaken. "Ik ben 110% gemotiveerd en hoop nog een mooie prijs te kunnen rijden."

Na het schaatsseizoen ligt er voor Boon al snel een nieuwe uitdaging te wachten. Na een intensieve testperiode bij de brandweer is Boon door alle selectieprocedures gekomen en gaat hij in april aan de slag bij de beroepsbrandweer in Amsterdam.