Schaatspeloton.nl - Nieuws - Lars Hoogenboom zorgt voor tweede overwinning Adformatie

Lars Hoogenboom zorgt voor tweede overwinning Adformatie

geplaatst zondag 13 november 2005 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

In het Limburgse Geleen hebben Lars Hoogenboom (A Divisie, Adformatie) en Peter Nauta (B Divisie, ECN Azzuri Raps) de 5e Essent Cupwedstrijd gewonnen. Lars Hoogenboom, die gister al een groot aandeel had in de overwinning van zijn ploeggenoot Rob van Meggelen, zorgde voor de tweede Adformatie-overwinning dit weekend.

B Divisie
In de B Divisie eindigde wedstrijd uiteindelijk in een solo overwinning van Peter Nauta (ECN Azzuri Raps). Hij sprong in de slotfase van de wedstrijd weg uit een groepje van 4 in dezelfde ronde als het peloton. Op 2 seconden werd Alfred Bolks (BAM) tweede, Remco Nijkamp (Free-Wheel) eindigde als derde. Emiel Blauw won de sprint van het snel terugkomende peloton en werd zo vijfde.
Klassementsleider Koos Kortekaas (Groenehartsport.nl) bleef dankzij de achtste plek leider in het klassement. ECN Azzuri Raps pakte de leiding in het Ploegenklassement over van de Groenehartsport.nl-ploeg.

A Divisie
Het A peloton reed na gister in eindhoven een 100 ronden wedstrijd te hebben gereden vandaag in het Limburgse land weer 125 ronden. Henk Angenent (TNT), Lars Hoogenboom (Adformatie), Jeroen de Vries (Time Out Sport/zwembadplein.nl) en André Withaar (De Hypotheker) ontsnapte op tweederde van de wedstrijd uit het peloton. Het kwartet slaagde er in een ronde te pakken op het in groepen uiteengeslagen peloton. Andres Landman (Time Out Sport.nl/zwembadplein.nl) won, net als in Eindhoven, de pelotonsprint voor Cedric Michaud (6e, Nefit) en Ingmar Berga (7e, DSB). Na vijf finaleronden won Lars Hoogenboom vervolgens de sprint van het kwartet aanvallers. Henk Angenent legde beslag op de tweede plaats en Jeroen de Vries eindigde als derde.
Door zijn overwinning staat Lars Hoogenboom nu op de tweede plaats in het Algmeen Klassement, 2 punten achter leider Cedric Michaud. Ook de Groene (Lars Hoogenboom) en Witte Trui (Ingmar Berga) bleven bij dezelfde eigenaar. De ploeg van Proteq blijft aan de leiding in het Ploegenklassement.

Het Dames peloton had, na de Driedaagse van vorige week en de 4e Essent Cupwedstrijd gisteren in Eindhoven, vandaag een zondag rust. Zij zullen zaterdag 26 november samen met het A en B peloton weer aan de slag kunnen voor de zesde wedstrijd om de Essent Cup in Alkmaar. Aanvangstijd 18.30 uur.