Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ineke Dedden toont natuurijsvorm en soleert naar winst in Groningen

Ineke Dedden toont natuurijsvorm en soleert naar winst in Groningen

geplaatst zaterdag 20 januari 2018 om 20:40:52 op Schaatspeloton.nl

Een week voor zij haar Open Nederlandse titel op natuurijs moet gaan verdedigen op de Weissensee heeft Ineke Dedden (Palet Schilderwerken) haar vorm getoond. In Groningen soleerde zij tijdens de twaalfde wedstrijd in de KPN Marathon Cup naar de winst. Als enige pakte zij een ronde voorsprong en kon in de finale uitgebreid haar winst bejubelen. Irene Schouten (Royal A-ware) won de sprint van het peloton om de tweede plaats, klassementsleidster Iris van der Stelt (mkbasics.nl) verdedigde met de derde plaats haar Oranje leiderspak.

De beslissende aanval ontstond halverwege de koers op het Groningse ijs. Lilian Temmink (Beyond), Elske Lenis (iM FARMING) en Ankie Ytsma (CENNED) en Ineke Dedden (Palet Schilderwerken) kregen snel een ruime voorsprong. Na een vijftal rondes moesten Temmink, Lenis en Ytsma echter Dedden laten gaan. Zij sprong naar de start van het peloton waarna zij met steun van haar ploeggenoten de ronde voorsprong pakte.

In het vervolg van de wedstrijd kwam de leidende positie van Ineke Dedden niet meer in gevaar. Het grootste gevaar kwam niet van Rixt Meijer (uwgereedschap.nl) en Janneke Ensing (Speelman-Haak) die het in de finale probeerden. Ensing liet Meijer achter haar, maar mkbasics.nl hield het peloton op tempo en voorkwam dat Ensing weg kon blijven. In de sprint van het peloton om de tweede plaats toonde Irene Schouten zich het snelste. Iris van der Stelt kwam als derde over de streep en behield de leiding in het tussenklassement.

Bekijk ook:

Uitslag