Schaatspeloton.nl - Nieuws - NK-toeschouwer Wubben klopt in 6-Banentoernooi NK-finalisten

NK-toeschouwer Wubben klopt in 6-Banentoernooi NK-finalisten

geplaatst donderdag 4 januari 2018 om 08:29:08 op Schaatspeloton.nl

Kurt Wubben

Kurt Wubben (bron: Archief Schaatspeloton.nl)

Kurt Wubben heeft in Amsterdam voor de derde keer dit seizoen een Masterswedstrijd in het regionale 6-Banentoernooi gewonnen. Wubben, die net als voorgaande jaren koos niet op het NK aan de start te verschijnen, rekende op de Jaap Edenbaan af met de nummers drie en vier van dat NK Arnold Gaasenbeek en Arno van der Veen. Johan Bakker won in de C Divisie, Tessa Snoek (Port of Amsterdam/SKITS) was de beste bij de Dames.

Nieuwjaarsdag stond Kurt Wubben nog als toeschouwer langs de kant bij het NK voor Masters. Ondanks dat hij geplaatst was had hij er net als eerdere jaren voor gekozen niet mee te strijden in de titelstrijd voor 40+'ers. In Utrecht zag hij Arnold Gaasenbeek in de finale naar het brons koersen. In Amsterdam was Wubben tijdens het 6-Banentoernooi voor de derde keer in vier deelnames dit seizoen de sterkste. In de eindsprint was Wubben Arnold Gaasenbeek en Arno van der Veen, die bij het NK nog vierde was geworden, te snel af. Het drietal had samen een ronde voorsprong gepakt op het peloton. In het klassement blijft Arnold Gaasenbeek leider.

In de C Divisie ging de winst naar Johan Bakker. Bakker klopte in de sprint Rienk Engele en Sjors Handgraaf. Het drietal had een ronde voorsprong op het peloton. Bakker kwam met zijn tweede zege van het seizoen in het klassement tot op 7,8 punten van Douwe Boonstra die ook na een dertiende plaats de rangschikking blijft leiden.

Ook bij de Dames gingen aanvallers strijden om de winst. Tessa Snoek, die Nieuwjaarsdag nog 35e was geworden tussen de landelijke Dames op het NK, toonde zich in een kopgroep van vijf de snelste. Janet Beers en klassementsleidster Pien van den Bos werden twee en drie.

Bekijk ook:

Uitslag Dames
Uitslag C Divisie
Uitslag Masters