Schaatspeloton.nl - Nieuws - Zeven regiodames al zeker van NK, voor vier in Breda laatste kans

Zeven regiodames al zeker van NK, voor vier in Breda laatste kans

geplaatst donderdag 21 december 2017 om 21:01:53 op Schaatspeloton.nl

Doordat zij twee keer in de Topdivisie finishte is regiorijdster Luna Jonkers al zeker van deelname aan het NK marathonschaatsen op Nieuwjaarsdag in Utrecht

Doordat zij twee keer in de Topdivisie finishte is regiorijdster Luna Jonkers al zeker van deelname aan het NK marathonschaatsen op Nieuwjaarsdag in Utrecht (bron: Schaatspeloton.nl)

Op dit moment zijn zeven regiodames die als invalrijdsters verbonden zijn aan landelijke ploegen al zeker van deelname aan het NK marathonschaatsen. Demi van Benthem, Maya de Jong, Lianne Burger, Tessa Snoek, Denise van der Hulst, Luna Jonkers en Aveline Hijlkema hebben zich ofwel via de top-10 van de Regiotopcompetitie of door minstens twee keer in de Topdivisie uit te rijden zich een plek verschaft bij de titelstrijd op Nieuwjaarsdag. Anne Leltz en de langebaners Melissa Wijfje, Carlijn Achtereekte en Annouk van de Weijden kunnen zich nog plaatsen als zij zaterdag in Breda in de Topdivisie zouden finishen.

Invalrijdsters die minimaal 2x gefinisht zijn in de Topdivisie
Avelina Hijlkema (Royal A-ware)
Denise van der Hulst (Mastermind)
Lianne Burger (BlueDune/RekenService)
Luna Jonkers (Speelman-Haak)
Tessa Snoek (Port of Amsterdam/SKITS)

Geplaatst via top-10 Regiotopcompetitie:
Demi van Benthem (Palet Schilderwerken)
Maya de Jong (CENNED)

Invalrijdsters die 1x gefinisht zijn in de Topdivisie en zich plaatsen als zij in Breda in de Topdivisie finishen:
Anne Leltz (Monalyse-Sportvrouw.com)
Annouk van der Weijden
Carlijn Achtereekte
Melissa Wijfje

Buiten de boot
Demi Huiden (Beyond) en Iris Jansen (Bewustwinkelen.nl/TEKLAB/Freewheel) hebben in de Regiotopcompetitie een mathematische kans zich nog te plaatsen. Maar dit lijkt uitgesloten. Huiden staat 23 punten achter de benodigde tiende plaats, Jansen bevindt zich 28 punten onder de streep. Eva Riemersma-van Rheenen (Bewustwinkelen.nl/TEKLAB/Freewheel) en Hilde-Marije Dijkstra (iM Farming) die in de top-10 van de Regiotopcompetitie staan zijn wel verbonden aan een landelijke ploeg maar zijn niet de vijfde rijdsters, de landelijke invalrijdsters, van hun ploeg en komen zo niet in aanmerking voor het NK. Ditzelfde geldt voor Annet Noppert (Palet Schilderwerken) en Roos Tabak (BlueDune/RekenService) die net buiten de top-10 staan.