Schaatspeloton.nl - Nieuws - Alexis Contin en Elma de Vries winnen in Alkmaar

Alexis Contin en Elma de Vries winnen in Alkmaar

geplaatst zaterdag 19 november 2005 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

De jonge Fransman Alexis Contin (rechts, Pomaz/zwembadplein.nl, nog met B-nummer) verwijst in de sprint de gerenommeerde namen Jan Maarten Heideman (2e van links, Proteq) en Cedric Michaud (midden, Nefit) naar de tweede en derde plaats en wint zo de zesde

De jonge Fransman Alexis Contin (rechts, Pomaz/zwembadplein.nl, nog met B-nummer) verwijst in de sprint de gerenommeerde namen Jan Maarten Heideman (2e van links, Proteq) en Cedric Michaud (midden, Nefit) naar de tweede en derde plaats en wint zo de zesde (bron: Schaatspeloton.nl)

Alexis Contin (A Divisie, Pomaz/zwembadplein.nl), Elma de Vries (Dames, DSB) en Michiel van Goor (B Divisie) zijn in Alkmaar winnaar geworden van de zesde Essent Cuwedstrijd. Terwijl in Alkmaar de temperatuur naar het vriespunt kroop verbaasde de jonge Fransman Contin, die pas 2 weken onderdeel uitmaakt van het A peloton, door alle klassementtoppers in de eindsprint te verslaan.

Dames
De Dameswedstrijd ontbrande zo'n 15 ronden voor het eind. Een groep van 6 dames sprong weg uit en peloton. Lieke Splinter (Team Borst), Maria Sterk (Zuidema Kranen), Marleen Elstgeest (Oomssport), Karin Maarse (Enkhuizer Almanak), Mariska Huisman (Frisia) en Elma de Vries (DSB) slaagde er in weg te blijven tot aan de streep. Elma de Vries won de sprint en verwees Lieke Splinter naar de tweede plek, Maria Sterk eindigde als derde.
Daniëlle Bekkering (DSB) won de pelotonspurt en blijft leidster in zowel het Algemene als het Tussensprint Klassement.

A Divisie
Halfweg ontplofte de koers in de A Divisie. Henk Angenent (TNT), Cedric Michaud (Nefit) en Alexis Contin (Pomaz/zwembadplein.nl) sprongen weg uit het peloton en leken een ronde te gaan pakken. De overige top van het klassement sprong als reactie weg uit het peloton en ging in achtervolging. Dit had een zeer snelle wedstrijdfase tot gevolg met, niet alleen onder de mindere goden, vele slachtoffers. Het Franse duo Michaud/Contin sloot als eerste aan bij het peloton, gevolgd door een door Joost Juffermans (TNT) geholpen Henk Angenent. Doordat Michaud's Nefitploeg er niet in slaagde het tempo op te voeren pakte twee achtervolgende groepen ook een ronde op het peloton. In deze groepen de belangrijkste klassementrijders.
In totaal begonnen 18 man aan de finale 10 ronden. Met nog één ronde te gaan nam de 19-jarige Alexis Contin de kop om de tot aan de streep niet meer af te staan. Na een manche in de Essent Driedaagse pakte Contin nu voor het eerst een A-overwinning. Jan Maarten Heideman (Proteq) werd tweede en Cedric Michaud had aan een derde plek genoeg om zijn klassementsleiding te behouden. Lars Hoogenboom (Adformatie) blijft zowel tweede in het Algemeen Klassement als leider in het Tussensprint Klassement.

B Divisie
In de B Divisie slaagde een groep van vijf rijders er in een ronde te pakken op het peloton. De twee sterkste ploegen van het B peloton, Groenehartsport.nl en ECN Azzuri Raps, gaven deze groep hun zegen aangezien zij beiden vertegenwoordigd waren in de kopgroep.
Nadat Peter Nauta (ECN Azzuri Raps) na een lange solo ‘best of the rest' werd op de zevende plek begon de finale voor het vijftal. Uiteindelijk viel de kopgroep in stukken uiteen, Michiel van Goor klopte in de sprint Peter van de Pol (BikeLife/Regio Bank) en won zo de wedstrijd. Jaap Smit (Groenehartsport.nl) legde beslag op de derde podiumplek.
Koos Kortekaas (Groenehartsport.nl) blijft aan de leiding van het Algemeen Klassement.

Volgende week zaterdag 26 november is de zevende Essent Cupwedstrijd in Deventer. In 'de Scheg' begint de wedstrijd om 18.30 uur.