Schaatspeloton.nl - Nieuws - 24 uur op het ijs, Östersund zet Europese trend op schaatsgebied

24 uur op het ijs, Östersund zet Europese trend op schaatsgebied

geplaatst zondag 20 november 2005 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

Het tweede weekend van februari 2006 (11-12 februari) wordt een 24 uurs schaatswedstrijd georganiseerd in Östersund, Zweden. De plaats van de wedstrijd is de 1000-meter drafbaan. Dit is een proef om een jaarlijks terugkerend schaatsfeest in de winterstad Östersund te organiseren met veel publiek, talloze activiteiten en horeca gelegenheden. Voorbeelden zijn de 24 uur langlaufwedstrijden die elders in Europa georganiseerd worden.

De bedoeling van de wedstrijd is dat teams van maximaal 12 deelnemers zullen proberen om gedurende 24 uur zoveel mogelijk ronden te schaatsen. Het kunnen teams zijn van een dorp, een bedrijf, een vereniging of gewoon en groep vrienden die iets anders willen doen.
Er mag slecht één schaatser per team tegelijkertijd op de baan. Het advies is om het etmaal zo op te delen dat iedere deelnemer twee keer één uur schaatst. Voor de conditioneel sterkere deelnemers is er een soloklasse. Het wordt interessant om te zien hoeveel km de winnaar van de soloklasse kan schaatsen gedurende een etmaal.

Meer informatie: www.vertex.cx