Schaatspeloton.nl - Nieuws - Andere Tijden Sport met Paping en Angenent naar Van Benthem in Canada

Andere Tijden Sport met Paping en Angenent naar Van Benthem in Canada

geplaatst donderdag 7 december 2017 om 16:42:30 op Schaatspeloton.nl

Henk Angenent (li.) en Reinier Paping (re.) gingen op bezoek bij Evert van Benthem (mi.) in Canada.

Henk Angenent (li.) en Reinier Paping (re.) gingen op bezoek bij Evert van Benthem (mi.) in Canada. (bron: Rob Hodselmans/Andere Tijden Sport/NTR)

De eerste zondag van het nieuwe jaar, 7 januari, zendt Andere Tijden Sport een aflevering uit waar zij met Reinier Paping en Henk Angenent op bezoek gaan bij Evert van Benthem in Canada. De drie mannen hebben zeker een ding gemeen. In de Nederlandse sportgeschiedenis nemen zij een unieke plek in. Ze wonnen immers de meest aansprekende sportwedstrijd die je in ons land kunt winnen: de Elfstedentocht. Van Benthem won hem zelfs twee keer: in 1985 en 1986.

Om de jaarlijkse stoet van fans te ontvluchten emigreert Van Benthem met zijn gezin in 1999 naar Canada. Daar wordt de schaatsheld weer de boer die hij wil zijn.

Reinier Paping, de glorieuze winnaar van de barbaarse Elfstedentocht van 1963, is inmiddels 86. Andere Tijden Sport hoort van hem dat hij graag nog eens Evert van Benthem, in 1985 na 22 lange jaren zijn opvolger als winnaar van de Elfstedentocht, in Canada zou willen opzoeken. Ook Henk Angenent, in 1997 winnaar van de voorlopig laatste Tocht der Tochten, voelt daar wel wat voor.

Zo gezegd, zo gedaan. Andere Tijden Sport gaat met Paping en Angenent op bezoek bij Van Benthem in Canada. Het wordt een memorabele ontmoeting van drie Elfstedenhelden in een winters landschap.

Het bezoek van de Elfstedenhelden aan Canada wordt zondag 7 januari om kwart over tien 's avonds uitgezonden op NPO1.