Schaatspeloton.nl - Nieuws - Derde wedstrijd 5-Banentoernooi in Utrecht

Derde wedstrijd 5-Banentoernooi in Utrecht

geplaatst dinsdag 22 november 2005 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

Johan Bakker (C Divisie), Erna Hilgersom (Dames) en Arjan Bakker (Veteranen) hebben in Utrecht de derde wedstrijd van het 5-Banentoernooi gewonnen. In de Domstad waren zij het sterkst tijdens de regionale competitie van de gewesten Noord-Holland/Utrecht en Zuid-Holland. Aan de kop van het klassement veranderde weinig.

Dames
In het Dames-peloton slaagde er niemand in weg te komen en zo behaalde Erna Hilgersom na 30 ronden de overwinning voor Jolanda Spruit die tweede werd. Yvonne Spigt wist met een derde plek haar klassementsleiding te verdedigen. Jolanda Spruit kwam echter wel tot op 1,1 punt van de leidende positie.

Dames – 30 ronden
1. Erna Hilgersom
2. Jolanda Spruit
3. Yvonne Spigt
4. Ankie Ytsma
5. Petra Spigt

C Divisie
Door vele uitlooppogingen in het begin van de wedstrijd was menigeen in het C-peloton al danig afgemat voor de wedstrijd echt begon. De beslissing viel net na de premiesprint onder impuls van Eric Bisschops. Hij kreeg 5 man met zich mee en slaagde er in een ronde te pakken op het peloton. Johan Bakker won na de tweede etappe nu ook de derde en verstevigde zijn leiderspositie. Camiel van Eis werd tweede, Jouke Hoogeveen eindigde als derde.

C Divisie – 50 ronden
1. Johan Bakker
2. Camiel van Eis
3. Jouke Hoogeveen
4. Eric Bisschops
5. Egbert van Blaaderen

Veteranen
Bij de Veteranen was Arjan Bakker nu weer het sterkste. Na de vorige keer door Wim de Wit geklopt te zijn nam de Gouwenaar nu de dagwinst voor zijn rekening. Jurgen Meijer werd tweede, Ben van Haastrecht kwam als derde over de streep. Arjan Bakker blijft logischerwijs leider in het klassement.

Veteranen – 50 ronden
1. Arjan Bakker
2. Jurgen Meijer
3. Ben van Haastrecht
4. Wim de Wit
5. Piet Griffioen

De volgende wedstrijd in het 5-Banentoernooi is vrijdag 2 december in Alkmaar. Aanvangstijd 21.20 uur.