Schaatspeloton.nl - Nieuws - Gewestelijk Kampioenschap Zuid-Holland

Gewestelijk Kampioenschap Zuid-Holland

geplaatst maandag 28 november 2005 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

Op de Haagse Uithof hebben Kurt Wubben (Jorritsma Bouw), Ilse Verkade (Oomssport) en Wim de Wit (Watertaxi Rotterdam) de Zuid-Hollandse titels gepakt. In het Gewestelijke Kampioenschap van hun Gewest Zuid-Holland waren zij zondag de besten.

Dames
De wedstrijd bij de Dames was een hectische. Een groep van drie dames slaagde erin het verbrokkelde peloton een ronde te dubbelen. Jolanda Spruit, Ilse Verkade (Oomssport) en Jorine Koopman (Viks Parket) konden zich gaan opmaken voor de finale. In deze finale kwam Jolanda Spruit ongelukkig ten val en moest daarom genoegen nemen met het brons. In een sprint klopte Ilse Verkade haar enig overgebleven concurrente Jorine Koopman en behaalde zo de Zuid-Hollandse Titel.

Dames – 35 ronden
1. Ilse Verkade (+1 ronde)
2. Jorine Koopman (+1 ronde)
3. Jolanda Spruit (+1 ronde)
4. Heleen van Vliet
5. Bianca Kolk

Heren
Het Zuid-Hollands Kampioenschap voor A, B en C Divisie rijders was een wedstrijd van aanvallers. Kurt Wubben (Jorritsma Bouw) en Jaap Smit (Groenehartsport.nl) pakte samen een ronde voorsprong op het peloton. Een groep van drie rijders met daarin Eric-Jan Hagedoorn (Adformatie) en Bart Hakkenberg en Koos Kortekaas (beide Groenehartsport.nl) slaagde in de achtervolging op het leidende tweetal erin ook het peloton te dubbelen. Kurt Wubben en Jaap Smit konden echter direct na het behalen van hun ronde voorsprong doortrekken en kwamen zo op twee ronden voorsprong op het peloton en op één ronde voorsprong op het achtervolgende trio.
Bart Hekkenberg won de sprint van de tweede groep en legde beslag op het brons. Kurt Wubben was daarna in de finale te sterk voor Jaap Smit en behaalde zo de Zuid-Hollandse Titel.

Heren – 75 ronden
1. Kurt Wubben (+2 ronden)
2. Jaap Smit (+2 ronden)
3. Bart Hakkenberg (+1 ronden)
4. Eric-Jan Hagedoorn (+1 ronde)
5. Koos Kortekaas (+1 ronde)

Veteranen
Bij de Veteranen was het uiteindelijk Wim de Wit (Watertaxi Rotterdam) die onbedreigd naar de finish kon rijden. Hij was er in geslaagd twee ronden voorsprong te pakken op het peloton en met één ronde voorsprong op een drietal naaste concurrenten was hij al voor de finale zeker van de Zuid-Hollandse Titel. Ben van Haastrecht won de sprint van het achtervolgende trio en behaalde het zilver, Johan van Leeuwen moest genoegen nemen met het brons

Veteranen – 50 ronden
1. Wim de Wit (+2 ronden)
2. Ben van Haastrecht (+1 ronde)
3. Johan van Leeuwen (+1 ronde)
4. Theo Ruijgrok (+1 ronde)
5. Paul Rutten

Jeugd
Ook in verschillende jeugd categorieën was in Den Haag het Zuid-Hollandse Kampioenschap. Hier volgen de podia:

Meisjes Pupillen – 6 ronden
1. Iris van der Stelt
2. Annemarie Pasveer
3. Daniëlle Vrolijk

Jongens Pupillen – 8 ronden
1. Casper Pak
2. Adwin Snellink
3. Kelvin van Ham

Meisjes Junioren – 20 ronden
1. Eline Bennis
2. Michelle Bodijn
3. Tessa Kortekaas

Jongens Junioren – 25 ronden
1. Lucas Bisschop
2. Sam Versteegen
3. Ricardo Bakker