Schaatspeloton.nl - Nieuws - Tweevoudig winnaar Joeri Klous schuift door naar Beloften Port of Amsterdam

Tweevoudig winnaar Joeri Klous schuift door naar Beloften Port of Amsterdam

geplaatst vrijdag 6 oktober 2017 om 11:02:42 op Schaatspeloton.nl

Joeri Klous won afgelopen seizoen twee wedstrijden bij de Beloften, komende winter komt hij uit voor Port of Amsterdam.

Joeri Klous won afgelopen seizoen twee wedstrijden bij de Beloften, komende winter komt hij uit voor Port of Amsterdam. (bron: Schaatspeloton.nl)

De Beloftenploeg van Port of Amsterdam neemt voor komende winter Joeri Klous over van Team Naturalicous dat vorig seizoen als de satellietploeg van Port of Amsterdam/SKITS uitkwam. In zijn debuutjaar won Klous maar liefst twee wedstrijden in de strijd om de KPN Marathon Cup. Naast Klous komt ook Victor Ramler over van Naturalicious en blijven Koen de Best en Cas van Trierum de Beloftenploeg trouw. Bij de vrouwen bestaat de Port of Amsterdam-ploeg uit Ellen de Waard, Heidi Snoek, Melissa van Pierre en Simone Warmerdam.

"Ik ben erg verheugd dat ik deze kans krijg. Tevens hoop ik mij dit seizoen nog beter te profileren en mee te doen voor podiumplaatsen." Laat Joeri Klous weten. Ploegleider Stan van den Berg werkte, op afstand, vorig jaar dus al met Klous. Vanaf het begin was hij gecharmeerd van de student Aardrijkskunde uit Assendelft. "Joeri is sterk, wil graag leren maakt anderen beter. Een prachtige rijder om erbij te hebben."

Naast Klous komt ook Victor Ramler over van Team Naturalicious. Hij gaat zich dit seizoen bijna volledig toeleggen op de marathon. "Vorig jaar heb ik al een paar wedstrijden meegedaan bij de ploeg en dat beviel goed. Het marathonnen is een mooie nieuwe uitdaging. Ik heb er heel veel zin in en ben benieuwd wat me gaat brengen."

Teammanager Guus Heijnen heeft ook van Ramler hoge verwachtingen. "Victor heeft afgelopen jaar laten zien dat hij zeer geschikt is voor de marathon. Hij combineerde dat nog met langebaan maar nu hij bijna volledig voor de marathon heeft gekozen denk ik dat we een waardig opvolging hebben voor de beloften die naar de topdivisie zijn doorgestroomd. (Niels Immerzeel, Mark van de Harst). Gaat een leuk seizoen worden!"

Klous en Ramler komen in het team met Koen de Best en Cas van Trierum die voor komend jaar ook weer de fluorgele brigade vertegenwoordigen. Met die samenstelling is ploegleider Van den Berg, die incidenteel zal worden bijgestaan door collega oud A-rijder Pieter Overmars, voornemens zich wederom te mengen in de strijd om alle klassementen en dagprijzen.

Tweede ploeg weer SKITS na stoppen Naturalicious
Onder dezelfde stichting is ook dit jaar weer een tweede beloftenploeg actief. Met het terugtrekken van sponsor Naturalicious zal dit team weer de vertrouwde naam SKITS dragen. Subsponsor AMPC (international Healthcare) is terug te vinden op het pak. Team SKITS wordt dit jaar gevormd door Roy Mulder, Jeroen Janissen (vorig jaar Team Naturalicious), daarnaast zijn er twee nieuwe gezichten in het beloftenpeloton Ivar Immerzeel en Casper Zuurveld.

De laatstgenoemde komt over uit de opleidingsploeg en reed vorig jaar mooie uitslagen in de doorstroom wedstrijden en een sterk NK voor beloften (18e). Immerzeel combineert dit jaar langebaanwedstrijden met het ruiken aan de landelijke marathons.

Melissa van Pierre debuteert landelijk bij Dames Port of Amsterdam/SKITS
Voor het derde seizoen brengt Port of Amsterdam / SKITS ook landelijke een damesploeg op het ijs. Dit jaar bestaat het team uit Ellen de Waard, Heidi Snoek, Melissa van Pierre en Simone Warmerdam. Van Pierre komt over uit de eigen opleidingsploeg en heeft een zeer succesvol seizoen achter de rug. Ze won het klassement van het 6-Banentoernooi en meerdere wedstrijden. "Ik vind het een eer om voor Team Port of Amsterdam/SKITS te mogen starten in de topdivisie. Ik heb er ontzettend veel zin in!"

Warmerdam is, na één seizoen voor team Naturalicious, terug in de fluorgeel-zwarte formatie. Ze legt zich dit seizoen volledig toe op de marathon. Ellen de Waard en Heidi Snoek zijn de vertrouwde gezichten die het viertal completeren. Als reserverijdster is Tessa Snoek aangetrokken. Zij liet vorig jaar op de baan en vooral op natuurijs (100 km in de aanval in de alternatieve Elfstedentocht) zien over veel talent voor de marathon te beschikken.
Voor de positie van ploegleider worden op dit moment nog gesprekken gevoerd.

Bekijk ook:

Port of Amsterdam verlengt sponsorcontract, legt Sjaak Schipper vast (1 juli 2017)
Neo-Seniorenkampioen Niels Overvoorde naar Port of Amsterdam/SKITS (28 april 2017)
Port of Amsterdam laat Niels Immerzeel en Mark van der Harst debuteren in Topdivisie (15 februari 2017)