Schaatspeloton.nl - Nieuws - Skate4AIR maakt ploegen rond met komst Valent en Broos

Skate4AIR maakt ploegen rond met komst Valent en Broos

geplaatst maandag 17 juli 2017 om 20:43:11 op Schaatspeloton.nl

Erik Valent rijdt komend seizoen voor Skate4AIR.

Erik Valent rijdt komend seizoen voor Skate4AIR. (bron: Schaatspeloton.nl)

Erik Valent en Jan-Willem Broos rijden komend seizoen voor Team Skate4AIR. Valent, die overkomt van Port of Amsterdam/SKITS, vervangt bij de Topdivisieformatie Peter van de Pol. Axel Koopman, Christiaan Grigoleit, Roelof Koops, Simon Borsen en Stefan Wolffenbuttel rijden ook in 2017/2018 met de non-profitorganisatie dat aandacht vraagt voor taaislijmziekte op de borst. Jan-Willem Broos, de nummer twee van het regionale 6-Banentoernooi, maakt zijn landelijke debuut en voegt zich bij de Beloftenploeg van Skate4AIR.

Team Skate4AIR en de naamgevende non-profitorganisatie, die jaarlijks de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk schaats om zo geld op te halen voor onderzoek naar taaislijmziekte, verlengen na twee jaar hun partnerschap. Met Uytdehaage als ambassadeur van Skate4AIR is de marathonploeg dan ook al sinds de oprichting nauw betrokken geweest met het goede doel. De marathonploeg heeft naast sportieve ambities ook de drive om hun steentje bij te dragen aan Skate4AIR en de hieraan gekoppelde doelstelling: aandacht vragen voor taaislijmziekte en geld ophalen voor onderzoek naar deze ziekte.

Team Skate4AIR heeft als doel betrouwbare, veilige, innovatieve en samenwerkende omgeving te faciliteren waarbinnen atleten en begeleiding elkaar aanvullen en van elkaar leren. De ploeg vindt dat dit de afgelopen seizoenen heeft aangetoond de juiste insteek te zijn. Onder het motto: 'met elkaar, voor elkaar en door elkaar beter worden', maakt Team Skate4AIR zich op voor het nieuwe seizoen. Met behulp van sponsoren De Nijborg Agri, Boetech en Andantino B.V. kan het team doorgaan op de ingeslagen weg, daar waar potentie, ambitie en ontwikkeling van de sporter centraal staan. Duosport neemt ook dit seizoen weer de begeleiding van de sporters voor haar rekening.

Skate4AIR ziet in Erik Valent, een stabiele rijder die met zijn potentie past binnen het samen-beter-worden-motto van het team waar ook de vertrouwde gezichten Axel Koopman, Christiaan Grigoleit, Roelof Koops, Simon Borsen en Stefan Wolffenbuttel komende winter weer voor uit zullen komen. .

Bij de Beloftenformatie van Skate4AIR zal Jan-Willem Broos vanuit het 6-Banentoernooi zijn landelijke debuut maken. Naast Broos zullen ook Sjoerd Leemrijse, Swen Faber en Wop van Cappelle na de zomer weer op het ijs verschijnen voor Skate4AIR.