Schaatspeloton.nl - Nieuws - Regiomarathon: Overzicht Week 43

Regiomarathon: Overzicht Week 43

geplaatst maandag 31 oktober 2005 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

Schaatspeloton.nl volgt het hele winterseizoen de regionale marathons. Elke week zullen wij de resultaten van de verschillende ijsbanen in Nederland op een rijtje zetten. Zeven wedstrijden in de regio deze week. De week wordt afgesloten met de eerste wedstrijd van de Travium Cup.

Zondag 23 oktober 2005 (Utrecht) – Timo Verkaaik wint.
Dertien man wisten in Utrecht op zondag een ronde voorsprong te pakken in de C1 wedstrijd. De overwinning was voor B-rijder Timo Verkaaik (Mynten) voor Jurgen Meijer die 2e werd en de nummer 3 Thomas Kool. Jurgen Meijer de winnaar van de vorige wedstrijd bleef leider in het klassement.

Woensdag 26 oktober 2005 (Groningen) – Alexis Contin toont zich sterk
Geen ronde winst in Groningen op woensdag. Alexis Contin die later in de week bekend zou maken naar de Heren A over te gaan won de C1 wedstrijd. Rob Hadders eindigde op de tweede plek, de Koreaan Hoe Young Choi eindigde op de derde plek.
Mariet Bakker won bij de Groningse Dames, Trinette Ufkes eindigde als 2e en Astrid Schuitema werd derde.

Woensdag 26 oktober 2005 (Assen) – Overwinning voor Frank Woltman
A-rijder Frank Woltman was de sterkste van een kopgroep van acht man met 1 ronde voorsprong op het peloton. De tweede plek was uiteindelijk voor de uit Gramsbergen afkomstige Gary Hekman, Paul Olthof pakte de derde plek. Bart de Vries, die 4e werd, is leider in het klassement, op gelijke hoogte met Ronald Barelds.

Woensdag 26 oktober 2005 (Amsterdam) - Pia Meiring winnares in Amsterdam
In Amsterdam deze week geen C1 wedstrijd. Pia Meiring won bij de Dames voor Marja Roos en Heleen de Koning.

Vrijdag 28 oktober 2005 (Alkmaar) – Jan Hopman oppermachtig
Als enige pakte hij twee ronden voorsprong op het peloton en pakte Jan Hopman zo de overwinning in de C1 wedstrijd in Alkmaar. Annouk van der Weijden won de wedstrijd de Dames, Cor Schoen was de beste Veteraan.

Vrijdag 28 oktober 2005 (Breda)
Pieter Jan van Eck paktte in Breda de overwinning voor Jochem Uithoven en de uit Kapelle afkomstige Patrick Goverse. Bij de Brabantse dames was Marlies Gijzen de sterkste.

3. Charlotte Bakker

Zaterdag 29 oktober 2005 (Nijmegen) - Ton van den Berg klasse apart in eerste Weijers Eikhout
Met overmacht won Ton van den Berg de eerste marathon voor de Weijers Eikhout Triavium Cup. Halverwege de wedstrijd slaagde de man uit Ewijk er in om in zijn eentje het gehele peloton op een ronde te zetten. Op het uitstekende ijs van het Triavium sprinte Peter ter Stege naar de tweede plaats (tevens eerste C1-rijder), Henk Abbink werd derde. Bij de C2/V2/Dames won Reinier Hazeleger de sprint van een grote groep. Veteraan Reijer Versteeg werd tweede (eerste veteraan in deze categorie), Rutger Kroes werd derde. Ook vermeldenswaard is het uitstekende rijden van beide dames in deze groep. Angela Hemeltje werd 8ste (eerste dame); Silke Kogelman handhaafde zich ook uitstekend in de eerste groep, maar een val in de laatste ronde maakte haar kansloos voor een hoge klassering. Op de foto hiernaast vlnr Jan Weijers (directeur Weijers Eikhout), Rutger Kroes, Reinier Hazeleger en Reijer Versteeg. (bron: www.traviumcup.nl)

V1 – 70 ronden