Schaatspeloton.nl - Nieuws - Statistici Gracenote voorspellen Olympisch mass-startgoud voor Lee en Schouten

Statistici Gracenote voorspellen Olympisch mass-startgoud voor Lee en Schouten

geplaatst maandag 22 mei 2017 om 20:42:32 op Schaatspeloton.nl

De statistici van Gracenote verwachten volgend jaar februari Olympisch mass-startgoud voor Irene Schouten.

De statistici van Gracenote verwachten volgend jaar februari Olympisch mass-startgoud voor Irene Schouten. (bron: Schaatspeloton.nl)

De Zuid-Koreaan Seung Hoon Lee en de Nederlandse Irene Schouten zullen volgend jaar de topfavorieten zijn voor het eerste Olympisch goud op de mass-start. Met nog 262 dagen te gaan tot het begin van de Olympische Spelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang heeft het sportstatistiekbureau Gracenote haar virtuele medaillespiegel gepubliceerd. Hierin voorspelt het bureau op basis van resultaten, tijden en zwaarte van wedstrijden van welke sporters Olympisch eremetaal verwacht mag worden.

Bij de mannen verwacht Gracenote dus goud voor thuisrijder Seung Hoon Lee terwijl Jorrit Bergsma achter de wereldbekerwinnaar met Olympisch zilver naar huis zou gaan en Bart Swings voor Belgiƫ het brons zou opeisen. Irene Schouten zou in de voorspelling op het hoogste podium geflankeerd worden door de Zuid-Koreaanse wereldkampioene mass-start Bo-Reum Kim en de Canadese Ivanie Blondin. Het onderdeel mass-start maakt volgend jaar haar Olympische debuut. Op zondag 24 februari 2018 zullen wij weten hoe de medailles in de harde werkelijkheid van de minimarathon verdeeld worden.

In totaal worden door Gracenote voor Nederland volgens de statistiek negentien medailles verwacht. Goud wordt er verwacht voor Sven Kramer (5 en 10 kilometer), Kjeld Nuis (1000 meter), de mannen- en vrouwenachtervolging ploeg en dus Irene Schouten op de mass-start. Marathonschaatsers Jorrit Bergsma (2x zilver op de 5 en 10 kilometer en zilver op de mass-start) en Carien Kleibeuker (brons op de 5 kilometer) zouden ook Nederlands eremetaal behalen.

Verwachte podium Mass-start Mannen:
1. Seung Hoon Lee (KOR)
2. Jorrit Bergsma (NED)
3. Bart Swings (BEL)

Verwachte podium Mass-start Vrouwen:
1. Irene Schouten (NED)
2. Bo-Reum Kim (KOR)
3. Ivanie Blondin (CAN)