Schaatspeloton.nl - Nieuws - Haagse overwinning voor Arjan Smit en Foske Tamar v/d Wal

Haagse overwinning voor Arjan Smit en Foske Tamar v/d Wal

geplaatst zaterdag 29 oktober 2005 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

Op de Haagse Uithof hebben Arjan Smit (A Divisie, Nefit), Foske Tamar van der Wal (Dames, www.subsidiecheck.nl) en Alexis Contin (B Divisie, Pomaz/zwembadplein.nl) de marathons gewonnen. Terwijl de thermometer zomerse waarden aangaf werd de derde etappe van de Essent Cup verreden in de hofstad.

Dames
Een matte wedstrijd van de Dames deze week. Slechts enkele aanvallen waren op het smeltende ijs te bespeuren. Klassementleidster Foske Tamar van der Wal (www.subsidiecheck.nl) probeerde het enkele keren evenals Elma de Vries (DSB). Geen enkele van deze ontsnappingen was een lang leven beschoren en de massasprint moest de beslissing brengen. Hierin was de jonge Foske Tamar van der Wal (www.subsidiecheck.nl) de sterkste, Elma de Vries (DSB) werd tweede en Daniƫlle Bekkering (DSB) eindigde op de derde plek.
Elma de Vries (DSB) nam de Groene sprinttrui over van haar teamgenote Daniƫlle Bekkering. Foske Tamar van der Wal (www.subsidiecheck.nl) verstevigde door de overwinning haar leiding in het Algemeen (Oranje) en Jongeren (Wit) klassement. Enkhuizer Almanak blijft het ploegenklassement aanvoeren.

A Divisie
De eerste echt serieuze ontsnapping van de avond kwam pas tegen halfkoers op het ijs. Twaalf rijders kozen de aanval en leken snel een ronde voorsprong te pakken, mede door het harde werk van het Time Out Sport-tweetal Jeroen de Vries en Andres Landman. Het twaalftal, zonder klassementleider Cedric Michaud (Nefit), werd echter een elftal toen Tristan Loy (Jorristma Bouw) door een val de kopgroep moest verlaten. De elf rijders wisten het peloton te dubbelen en konden zich gaan opmaken voor de finale.
Kurt Wubben (Jorritsma Bouw) probeerde zich nog te tonen aan zijn thuispubliek, dit ondanks een val waarbij hij een ronde achterstand opliep en kansloos werd. Wubben pakte wel 2 van de 3 tussensprints, de eerste sprint was gewonnen door Pascal Briand (Pomaz/zwembadplein.nl). Dit was echter geen al te grote bedreiging voor de in het Groen rijdende Lars Hoogenboom (Adformatie), hij zal ook de volgende wedstrijd in het Groen mogen starten.
Nadat Jan Maarten Heideman (Proteq) de pelotonsprint had gewonnen voor Cedric Michaud (Nefit) kon de finale beginnen. Arjan Smit (Nefit), Koen Lankhaar (Adformatie), Joost Juffermans (TNT) en Andres Landman en Jeroen de Vries (beiden Time Out Sport/zwembadplein.nl) wisten in de finale weg te rijden bij hun 6 mede-vluchters. Het vijftal ging sprinten voor de overwinning en de ereplaatsen. Arjan Smit (Nefit) liep een zeer sterke laatste ronde en won met overmacht voor Koen Lankhaar (Adformatie) en Joost Juffermans (TNT) werd in zijn thuiswedstrijd derde.
In het klassement deed Andres Landman (Time Out Sport) goede zaken, hij staat nu op de tweede plek achter Cedric Michaud (Nefit) die het Oranje behield. Bob de Vries (De Hypotheker) bleef leider in het Jongeren klassement en Proteq staat aan de leiding van het Ploegenklassement.

B Divisie
In de B Divisie deze week geen uitloop ronde, geen enkele aanval kreeg veel ruimte op het zachte ijs. Net voor de finale probeerde de twee Zwitsers in het peloton Alain Gloor (ECN Azzuri Raps) en Roger Schneider het, maar ook zij mochten niet ver gaan. Met nog 2 ronden te gaan versnelde Koos Kortekaas (Groenhartsport.nl) en hij kreeg Bram Bruschke (BikeLife/Regio Bank) mee en samen slaagde ze er in een gat van zo'n 100 meter te krijgen. Pas in de laatste bocht werd het tweetal door het sprintende peloton gevat.
De Fransman Alexis Contin (Pomaz/zwembadplein.nl) won zijn laatste B-wedstrijd, volgende week maakt hij zijn debuut in het A-peloton tijdens de Essent Driedaagse. Net zoals in Breda werd Emiel Blauw tweede en Alain Gloor (ECN Azzuri Raps) derde.
Alexis Contin (Pomaz/zwembadplein.nl) staat ruim eerste in het klassement, maar deze positie zal hij snel kwijtraken nu hij het B-peloton vaarwel zegt. Koos Kortekaas (Groenhartsport.nl) staat 2e met 0,1 punt voorsprong op de nummer 3 Alain Gloor (ECN Azzuri Raps). De ploeg van Groenehartsport.nl nam in hun thuiswedstrijd de leiding in het Ploegenklassement over van ECN Azzuri Raps.

Vrijdag 4 november 2005 begint de Essent Driedaagse in Assen. Aanvangstijdstip 18.30 uur.