Schaatspeloton.nl - Nieuws - A-debuut Alexis Contin in Driedaagse

A-debuut Alexis Contin in Driedaagse

geplaatst donderdag 27 oktober 2005 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

Alexis Contin (Pomaz/Zwembadplein.nl) maakt volgende week vrijdag, tijdens de Essent Driedaagse, zijn debuut in de A Divisie.

Alexis Contin (Pomaz/Zwembadplein.nl) maakt volgende week vrijdag, tijdens de Essent Driedaagse, zijn debuut in de A Divisie.

Alexis Contin (Pomaz/Zwembadplein.nl) maakt volgende week vrijdag, tijdens de Essent Driedaagse, zijn debuut in de A Divisie. In het peloton deden de laatste weken al de geruchten de ronde dat de Franse viervoudige wereldkampioen skeeleren de overstap naar ‘de A’ zou gaan maken. Ploegleider Lammert Huitema bevestigde donderdag tegenover Schaatspeloton.nl dat Alexis Contin zaterdag in Den Haag inderdaad voor het laatst in het B-peloton start.

De 19-jarige Alexis Contin heeft dit jaar Frankrijk verruild voor Groningen waar hij samen met zijn land- en ploeggenoot Pascal Briand op het ijs van Kardinge traint. In de B Divisie was hij al in twee van de drie wedstrijden dit seizoen succesvol. In Amsterdam kwam hij dertig meter voor de finishstreep ten val waarmee hij de overwinning verspeelde. Door de overmacht waarmee hij deze wedstrijden won en het feit dat zijn ploeg maar drie rijders in de A Divisie heeft werd er al snel gespeculeerd over een overstap naar de A Divisie.

"We hebben bij de KNSB duidelijk de afspraak gemaakt dat als hij goed is, hij over mag stappen binnen 5 wedstrijden. Als je drie van de drie wint, zonder val wint hij ook in Amsterdam, dan kun je volgens mij niet veel anders", aldus Pomaz-ploegleider Lammert Huitema.

Naast vele positieve reacties op het mogelijke toetreden van de vierde Fransman in het A-peloton wordt er in het B-peloton door de topploegen niet geheel met vreugde gereageerd op het mogelijk vertrek van Contin. Zo stelt de site van de B-ploeg ECN Azzuri Raps: "Hoe gaan ze dat doen als hij weg is, worden ze daar dan beter van. Misschien is het straks wel een gemis in het peloton als je zo'n bepalende rijder kwijt bent". Ook GroeneHartsport.nl ploegleider Gé Wijnands liet optekenen: "Onze Koos (Kortekaas, red.) wordt dan wel klassementsleider. Dat is natuurlijk leuk maar is die Contin echt zoveel beter als de rest? Hij moet het immers hebben van een paar snelle laatste ronden en zijn eindsprint. Nee, laat Alexis maar B rijder blijven, de mannen van het GroeneHartsport.nl team durven de strijd aan te gaan". GroeneHartsport.nl zal deze strijd nog maar één keer aan kunnen gaan, zaterdag in de 3e Essent Cupwedstrijd in Den Haag.

Lammert Huitema beseft dat Alexis Contin het moeilijk gaat krijgen in de A divisie, "Ons Pomaz team zal er niet direct sterker van worden, dat weet ik, echter voor hem is dit het beste. Dat de B's een bepalende rijder kwijt raken is ook duidelijk, maar er staat vast wel een nieuwe op."