Schaatspeloton.nl - Nieuws - Regiomarathon: Overzicht Week 41

Regiomarathon: Overzicht Week 41

geplaatst zondag 16 oktober 2005 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

Schaatspeloton.nl volgt het hele winterseizoen de regionale marathons. Elke week zullen wij de resultaten van de verschillende ijsbanen in Nederland op een rijtje zetten. Deze week was de kalender al iets voller en aan het eind stond de eerste Regionale Veteranenwedstrijd van het Gewest Noord-Brabant/Limburg op het programma.

Zondag 9 oktober 2005 (Utrecht) - Timo Verkaaik wint.
Ook deze week stonden in Utrecht weer 4 categoriën aan de start. In de C1 Divisie wist de B-rijder van Mynten Schaats en Skeelersport, Timo Verkaaik de wedstrijd te winnen. De nummer 2 van de eerste wedstrijd had samen met zes andere rijders één ronde voorsprong gepakt op het peloton. Later slaagde hij er in om ook alleen nog een ronde te pakken. Arjan Bakker werd 2e, Gerard Sluijs 3e.

C1 – 45 ronden:
1. Timo Verkaaik
2. Arjan Bakker
3. Gerard Sluijs

C2 – 25 ronden:
1. Freek Dessing
2. Co van der Laan
3. Anton Uijttewaal

C3 – 20 ronden:
1. Alwin de Vries
2. Mark van Daalen
3. Willemiek Kamper

C4 – 10 ronden:
1. Mark Groot
2. Luc Schoenmakers
3. Martin de Roos

Maandag 10 oktober 2005 (Den Haag) – Oliver Sundberg wint 1e Oomssport Cupwedstrijd
In Den Haag reden de C1-rijders hun eerste wedstrijd van de Oomssport Cup, de regionale baancompetitie. De vrijdag daarvoor was de marathon nog het toneel geweest van de landelijke rijders. Een kwartet wist één ronde voorsprong te pakken op het peloton: Johan Elstgeest, Johan Bakker, Robert Berk en Oliver Sundberg. In de finale was Oliver Sundberg uiteindelijk de sterkste van de vier en pakte de overwinning. Johan Bakker werd 2e, Johan Elstgeest 3e.

C1 – 45 ronden
1. Oliver Sundberg
2. Johan Bakker
3. Johan Elstgeest

C2 – 25 ronden
1. Rick van Hemert
2. Elwin den Dulk
3. Ricardo Jansen

Veteranen 2 – 25 ronden
1. Theo van Leeuwen
2. Kees van Schie
3. Klaas van Burik

Woensdag 12 oktober 2005 (Groningen) – Buitenlanders winnen
Eén dag voor de eerste landelijk marathon werd deze wedstrijd aangegrepen door enkele landelijke rijders om zich te testen. In de C1 Divisie ontsnapte een groep van 10 rijders en pakte een ronde op het peloton. Landelijk A-rijder Arjan Smit won de pelotonsprint achter deze groep. Fransman Pascal Briand pakte uiteindelijk de overwinning en wees Arjan Elferink terug naar de tweede plek, Emiel Blauw werd 3e.
De wedstrijd in de C2 Divisie was een prooi voor de Koreaan Hoe Young Choi. Hij versloeg Frank Posthumus (2e) en Harry de Boer (3e).

C1 - 45 ronden
1. Pascal Briand (Frankrijk)
2. Arjan Elferink
3. Emiel Blauw

C2 - 40 ronden
1. Hoe Young Choi (Korea)
2. Frank Posthumus
3. Harry de Boer

C3 (Dames) - 30 ronden
1. Mariet Bakker
2. Baukje Lambers
3. Hilde Bakema

C3 (Heren) - 35 ronden
1. Henk Otten
2. Jacob Kuper
3. Jan Osinga

Vrijdag 14 oktober 2005 (Den Haag) – Jochem Uithoven wint in Peter van Vliet Infragroep Cup
De 20-jarige Babeloniëbroeker Jochem Uithoven maakte in Den Haag vrijdagavond grote indruk tijdens de 1e wedstrijd om de Van Vliet Infragroep Marathoncup. Hij zag in de eerste fase zijn aanval niet beloond en werd terug gepakt door het peloton. In de finale van de wedstrijd wist hij echter het gat te dichten naar het ontsnapte duo Jouke Hoogeveen en veteraan Wim de Wit. Jochem Uithoven won de wedstrijd bij de C1, Jouke Hoogeveen werd daar 2e en Johan Elstgeest 3e. Wim de Wit won de wedstrijd bij de Veteranen voor Johan van Leeuwen (2e) en Aart van Dalen (3e). Bij de Dames was Ankie Ytsma de winnares.

C1 - 45 ronden
1. Jochem Uithoven
2. Jouke Hoogeveen
3. Johan Elstgeest

Veteranen - 45 ronden
1. Wim de Wit
2. Johan van Leeuwen
3. Aart van Dalen

Dames - 35 ronden
1. Ankie Ytsma
2. Mariska Scholtes
3. Lillian van Haaster

Recreanten (Niet-Licentiehouders) - 35 ronden
1. Berco Breugem
2. Teus van Dijk
3. Bert van Dijk

Zaterdag 15 oktober 2005 (Breda) – Aart van Dalen winnaar in Regionale Veteranencompetitie
Een primeur voor Breda zaterdagavond, de eerste Regionale Veteranenwedstrijd van het Gewest Noord-Brabant/Limburg. Deze competitie is opgezet als selectiemoment voor de landelijke wedstrijden waar de Veteranen dit jaar aan mogen deelnemen (zie 'Regionale Competities dit jaar voor Veteranen extra belangrijk' ).
Winnaar werd de voor Stehmann Sport rijdende Aart van Dalen. Hij was er samen met 5 vluchtmakkers in geslaagd het peloton te dubbelen en versloeg Wiel van Aken en de Belg Jean-Luc Ostijn. Van Dalen was op vrijdag in de Peter van Vliet Infragroep Cup in Den Haag (zie boven) al 3e geworden.

Veteranen - 60 ronden
1. Aart van Dalen
2. Wiel van Aken
3. Jean-Luc Ostijn (België)

Nog niet bekende uitslagen
Van de eerste baancompetitiewedstrijden in Alkmaar en Amsterdam is Schaatspeloton.nl op dit moment de uitslag niet bekend.